Kako lakše zaspati

Sigurno ste mnogo puta do sada imali problem sa nesanicom i bili žrtva duge neprospavane noći. Nakon toga ste umorni i neispavani dočekali novi dan, nespremni da sa maksimumom kvaliteta obavljate aktivnosti koje su vam obaveza.

Kako bi ste ovo izbegli, potrebno je da znate načine koji će vam pomoći u tome da lakše zaspite.

Najpre, potrudite se da ritam spavanja, odnosno vreme kada odlazite na spavanje bude bar približno isto iz dana u dan. Tako će vaš bioritam već sam upozoriti i pripremiti vaše telo za san.

Istuširajte se pre spavanja, to će spolja umiriti vaše telo i pomoći vam da se osećate spremno za san.
Neka krevet i posteljina na kojoj spavate budu udobni i čisti.

Važno je da soba u kojoj spavate bude provetrena i da je u njoj temperatura prijatna, nikako previsoka niti preniska.

Nemojte ići na spavanje gladni ili žedni, ali ni preopterećenog stomaka. Svaki od navedenih osećaja će vas opteretiti i nećete dugo moći da zaspite.

Trudite se da kada odete na spavanje, to zaista i nameravate da radite. Dakle opustite se i budite odlučni da želite da spavate. Nikako ne nosite sa sobom u krevet misli kakve su opterećujuće i ispunjene brigom ili problemima. to ostavite za jutro i period kada se problemi rešavaju.

Pokušajte da razmišljate o nečemu što je lepo, čak i da maštate. Zamislite sebe u nekom ambijentu koji volite ili koji priželjkujete i lako ćete iz takvih misli, čak neosetno preći u san.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation