Kako izlečiti sinuse

Upala sinusa, odnosno sinusitis, stvara mnoge smetnje, kao što su smetnje sa disanjem, osećaj zapušenosti nosa, pa čak i osećaj bola u predelu sinusnih kanala.

Uzroka za nastajanje upale sinusa ima više, u zavisnosti da li je upala nastala kao posledica nelečene i zapuštene prehlade, virusa ili bakterija. Sinusitis može biti izražen u vidu akutnog sinusitisa i u vidu hroničnog sinusitisa. U zavisnosti od težine oblika upale zavise i metode lečenja sinusitisa.

Kako bi ste utvrdili kakav oblik upale imate i čime je uzrokovan, najbolje je da se obratite svom lekaru koji će vam preepisati određenu i odgovarajuću terapiju.

Ukoliko je vaš problem akutni odnosno trenutni sinusitis, za proces lečenja dovoljno će biti da koristite kapi za nos, koje će pospešiti otpušavanje nosa, a time i gornjih sinusnih kanala. Uz to se inhalirajte, sami kod kuće, tako što ćete u ključalu vodu staviti par kapi biljne rose ili kesicu čaja od nane i nagnuti se nad tim isparenjem. Za slučaj da je ovakav oblik sinusitisa nastao kao posledica bakterijske infekcije, popijte nekoliko antibiotika koji će doprineti vašem izlečenju.

Hronični sinusitis, je nešto složeniji oblik upale sinusa, i on nastaje kao posledica zapuštenog akutnog sinusitisa.
Za lečenje hroničnog sinusitisa potrebno je drastičnije i češće primenjivati upotrebu inhalacije i kapi za nos, piti jače antibiotike, i lekove protiv bolova, ukoliko je sinusitis praćen bolom, i obratiti se lekaru koji će vam prepisati neki od kortikosteroidnih sprejeva za nos kako bi se upotrebom istih, smanjila upala sinusa i eventualno moguća otečenost sluznice.

Za vreme dok bolujete od sinusitisa, izbegavajte hladna mesta i izlaganje vetru, koje bi vas moglo izložiti dodatnoj prehladi i pojačati već prisutne simptome sinusitisa.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation