Kako izlečiti modrice

Ukoliko ste pretrpeli slabiji ili jači udarac ili pad, jedna od sigurnih posledica toga biće pojava modrica, na mestu koje ste povredili prilikom udarca ili pada.

Modrice su zapravo oblik lokalnog zgrušavanja krvi, koje nastaje usled jakog pritiska na mestu na kome modrica nastaje. U zavisnosti koliko je jak pritisak na mesto na kome nastaje modrica, toliko je i sama modrica velika i tamna, i čak praćena otokom tkiva.

Postoji nekoliko načina da izlečite modrice, koji se različito primenjuju u zavisnosti od dimenzije ili boje modrice.

Ukoliko su vaše modrice male i blede, njima zapravo i nije potrebno posvetiti puno pažnje kako bi ih izlečili. Dovoljno je da ih namažete kremom ili gelom koji sadrže sastojke koji doprinose sprečavanju zgrušavanja krvi, jedan od takvih sastojaka je heparin i proizvode koji sadrže ovaj sastojak, možete pronaći u najbližoj apoteci. Nakon što ovakvu kremu ili gel nanesete na modricu, masirajte je i na taj način što više utrljajte kremu ili gel u regiju kože koja pokriva modricu i par centimetara oko nje.

Onda kada su vaše modrice primetnije, veće i tamnije i ukoliko su i praćene otokom, na njih nanesite hladne obloge, koje otklanjaju otok i tamnu boju modrice istovremeno. Hladnu oblogu možete napraviti tako što ćete nekoliko kockica leda dobro zaviti u kesu, a kesu zatim umotajte u krpu koju ćete nasloniti na mesto na kome je modrica. Takođe, i kod većih modrica koristite gore pomenute kreme i gelove i izlažite oteklo i modro mesto mlazu tuša, što će jednako uticati na lokalno poboljšanje cirkulacije i smanjiti lokalno zgrušavanje krvi.

Bitno je napomenuti i to, da je jako važno trenutno delovati u samom trenutku zadobijanja udarca ili pretrpljenog pada. Mesto koje ste povredili odmah intezivno masirajte i na taj način sprečite nastajanje zgrušavanja krvi ili ga bar umanjite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation