Kako izlečiti mamurluk

Mamurluk je verovatno najbezbolnija posledica koja vas može zateći nakon opijanja prethodne večeri. Kao takva, nije naročito strašna, doduše glavobolja za neke nije mala stvar. Simptomi jutarnjeg mamurluka su rezultat dehidracije organizma zbog prekomernog unosa alkohola i rezultat njegove borbe da taj alkohol eliminiše iz organizma.

Nakon prepijanja, uzmite sledeći ceo dan za odmor. Mamurluk obično potpuno prolazi nakon 24 sata, nekad i kraće, zavisi i od vašeg organizma i od unešene količine. Zaboravite na fizičke napore taj dan jer se mamurluk ne može ,,lečiti’’ trčanjem, znojenjem ili napornim vežbama. Za razliku od toga, dobro rešenje su svakako šetnja i svež vazduh.

Verovatno svaki deo sveta ima neke svoje tradicionlne lekove, dok su u našim krajevima opšte poznati rasol, nazaslađena kafa, takozvana ,,sikterica’’, supa od paradajza i jogurt. Ipak, najbolji lek je obična voda. Kada se vratite sa slavlja ili izlaska na kom ste prepili, čaša vode pre nego što zaspite može napraviti čudo i rešiti vas muke da se ujutru ne probudite sa ,,preteškom’’ glavom.

Svakako se preporučuju i svi mogući voćni sokovi, koji su poznati kao prirodni antioksidansi. Čašom voćnog soka će te unekoliko sprečiti dehidraciju, a sama fruktoza iz voća će organizmu pomoći da brže preradi alkohol. Dan posle, izbegavajte hranu koja će vam dodatno opteretiti želudac. Bazirajte se na supama, čorbama i kašastim jelima.

Ako imate glavobolju, suzdržite se od konzumiranja lekova kao što su aspirin ili brufen. Hemikalije koje oni sadrže će nadražiti već iziritiranu sluzokožu želuca, a vama će, pored glavobolje, izazvati i gorušicu. Takođe, lekovi nisu preporučljivi zbog loše reakcije sa alkoholom koji se nalazi u vašm organizmu.

Kada pijete, uzimajte manje količine alkohola duže vreme. Takođe, izbegavajte obojena pića, likere i koktele, jer njihova slatkoća sakriva alkohol u njima, pa vas mogu prevariti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation