Kako izgledati dobro bez dijete

Nude Vam se mnoge dijete. Neke od njih su stvarno delotvorne, ali će se loše odraziti na zdravlje. Gladovanje nikada ne vodi ničemu dobrom, zato treba jesti sve, ali u normalnim porcijama. Evo kako da izgubite suvišne kilograme, a da ne budete gladni nijednog trenutka.

Treba da unosite manje kalorija – masna jela svedite na minimum, a jelovnik obogatite voćem, povrćem, hranom sa nerafinisanim ugljenim hidratima. Takođe, fizička aktivnost je od ključnog i presudnog značaja.

Takođe, treba da znate da odredite odgovarajuću količinu hrane, a to možda neće biti lako ako inače baš volite da jedete veću količinu hrane.

Riba i meso će Vas snabdeti gvožđem, selenom, cinkom, C vitaminom, kao i proteinima. Naime, meso nije zabranjeno, ali njegovi masni delovi jesu i njih treba da skinete sa komada mesa. Naravno, ni sa mesom ne treba preterivati, a riba je obavezna 2 puta u toku jedne nedelje.

Krompir, pirinač i naravno hleb obiluju ugljenim hidratima. Jedite ih ali bez preterivanja, hleb je suvišan u obroku od pirinča, krompira i svih vrsta testenina.

U vezi sa mlekom i mlečnim proizvodima, svakako znate da obiluju kalcijumom i mnogim vitaminima, ali trudite se da konzumirate samo one proizvode sa naznačenim niskim procentom mlečne masti.

Akcenat u ishrani stavite na povrće i voće. Slatkiši, slane ”grickalice” i gazirani napici nisu Vam prijatelji kada želite da smršate.

Dozvoljeni su u vrlo maloj količini, a umesto njih konzumirajte voće – sveže i sušeno, kao i prirodne voćne sokove bez dodatka šećera koje možete i sami da napravite pomoću sokovnika ili cediljke. Alkoholna pića maksimalno izbegavajte.

Pored svega navedenog, ako ne želite da držite dijete a niste baš ni skloni pridržavanju odredjenoj ishrani, možete razmisliti i o tretmanima koji mogu poboljšati izgled vašeg tela kao što su zatezanje stomaka i liposukcija.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation