Kako ispraviti zube‏

Za savršen i ravan izgled i položaj zuba, najbolje je pobrinuti se preventivno. To znači, da bi detaljniji stomatološki pregled trebalo da bude obavljen već oko pete godine života. To je period u kome se vilica lagano menja i u njoj dolazi do promene zuba. Svaku moguću nepravilnost koja bi se u tom periodu mogla javiti prilikom izrastanja novih zuba, potrebno je redovnim kontrolama uočiti i na vreme sanirati.

Međutim, ukoliko je već došlo do nepravilnog izrastanja i iskrivljenja položaja zuba, za njihovo ispravljanje, neophodno je koristiti protezu.

Na svu sreću, sa napretkom i poboljšanjem usluga u oblasti protetike, pomerena je i granica mogućnosti i efikasnosti proteza. Za korišćenje inovativnih fiksnih proteza starosna granica gotovo da ne postoji, pa je ispravljanje zuba moguće obaviti i u kasnim četrdesetim ili kasnijim godinama života, sve dok imate svoje zube.

Fiksne proteze mogu biti namenjene za gornju, donju ili kombinovano za obe vilice, i njihovo nošenje ne podrazumeva nikakve smetnje kojima bi ste bili izloženi. Način fiksiranja je regulisan i prilagođen tako da već nakon par dana zaboravite na prisustvo stranog tela u svojim ustima.

Ono na šta jedino treba obratiti posebnu pažnju prilikom nošenja proteze, jeste pojačana higijena zuba, jer usled oblika i položaja proteze ima znatno više mesta na kojima se višak hrane može zadržati.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation