Kako ispraviti kičmu

Kriva kičma i loše držanje mogu stvoriti ozbiljne probleme, tako da zaboravite na one tradicionalne načine lečenja i korekcije svih vaših sa kičmom. One nisu samo bolne, već su i suviše skupe, i ova vrsta hirurgije je jako rizična i ima previše nepoželjnih posledica.

Kako ispaviti kičmu?

Znamo šta znači dobro držanje. Većina ljudi ipak misle da ako stoje uspravno, isprave leđa i isprse grudi, neće opteretiti i iskriviti kičmu. To nije tačno. Kičma ima dve prirodne krivine koje su vam potrebne da bi se uopšte održali na nogama. to su krive koje kreću iz baze glave na ramenima i krive se od gornjeg dela leđa do dnu kičtrtične kosti, čineći tako latinično slovo S.

Kada stojite uspravno, uverite se da je vaša težina ravnomerno raspoređena na nogama. Možda se osećate kao da se naginjete napred i izgledate glupo, ali nije tako. Koristeći dva ogledala, poravnajte liniju ušiju, ramena i kukova . Pravilno poravnjanje stavlja labavo uši iznad ramena i iznad kukova. Ove tačke čine pravu liniju , ali sama kičma mora pravilno ići u S. Videćete da ovo ne boli uopšte. Ako vas zaboli dok ovo radite, pogledajte u ogledalo iza da vidite da li su vam leđa u neprirodnom položaju . Ako je tako, ne radite više ovo.

Radite vežbe koje jačaju mišiće gornjeg dela leđa i ramena. One nisu naporne, a možete ih raditi sa ili bez opterećenja. Obavezno pre vežbi uradite istezanje. Ovo može u velikoj meri pomoći da utvrdite javlja li vam se bol u leđima ili vratu nakon nekog vremena opterećenja leđa.

Kada sedite, poravnajte leđa sa naslonom stolice, a visinu podesite tako da vam kolena budu pod skoro pravim uglom. Ne prekrštajte noge, jer tada dolazi do bespotrebnog krivljenja kičme. Povremeno ustanite i prošetajte ili se istegnite jer čak i dugo sedenje opterećuje kičmu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation