Kako imati lepe zube

Lepi, beli i pre svega zdravi zubi vam omogućavaju širok i blistav osmeh i dodatni nivo samopouzdanja. To nije teško postići ako svoje zube negujemo ispravno i što je najvažnije, svakodevno.

Perite zube redovno. Za to koristite meku četkicu i pastu sa fluorom . Trebalo bi prati zube tri puta dnevno u trajanju od 3 minuta bez prestanka . Počinjete pranje sa zadnjim zubima, jer se na njima zadržava najviše hrane, a zatim pređite na prednje zube, i uradite isto za obe vilice. Ne zaboravite da dobro ,,izribate’’ prednji deo zuba, ,,leđa’’ zuba i desni.

Žvaćite žvaku kad god možete. To čini da vaša usta proizvedu više pljuvačke, koja pomaže da se oslobodite kamenca na zubima. Birajte žvake bez šećera, sa oznakom ,,sugar free’’ . Takođe , pobrinite se da pijete puno vode kao dodatni podsticaj za lučenje pljuvačke.

Koristite konac. Dovoljno je koristiti ga jednom dnevno, najbolje uveče pre spavanja . On zaustavlja nagomilavanje plaka oko ivica vaših zuba. Uzmite konac i stavite ga između dva zuba, tako da još uvek imate dva dugačka dela konca da držite u rukama . Povucite jedan kraj , a zatim povucite drugi. Ponoviti ovaj postupak sa svim zubima. Takođe, koristite svakog jutra tečnost za ispiranje usta. To će vam pomoći da osvežite dah i da se otarasite neželjenih plaka i drugih bakterija u ustima.

Smanjite količine šećera koji konzumirate. Ovo uključuje dodavanje šećera u čaj, kafu, zatim voćne sokove i koncentrisana pića . Šećer neće pomoći vašim zubima i već će vam stvoriti preteranu osetljivost i zuba i desni. Naravno, ne odričete se slatkog zauvek, već obavezno nakon konzumiranja šećera četkicu, pastu i konac u ruke.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation