Kako do savršenih trbušnjaka?

Jedna od vaših najdužih  pretraga na internetu bila je “teretana beograd”. Konačno ste našli onu pravu, spremni da se pozabavite svojim telom i formom. Ono što želite da bude izvajano su, pre svega, trbušnjaci. Osim pravih vežbi i upornosti, važno je i da se pozabavite ishranom, kao i izbalansiranim treningom, jer će rad na drugim delovima tela takođe pomoći da dođete do željenog oblika stomaka.

Ono na šta nikako ne smete da zaboravite nakon nekog vremena su varijacije. Kada osetite da ste dostigli određeni nivo, vreme je za promene. Dinamika koju vam omogućava bezbroj vežbi za trbušnjake doprineće tome da vam trening bude zanimljiviji, ali i da mnogo brže napredujete. Ovo su neke od vežbi koje ne bi trebalo da propustite.

teretanaBeograd1

Trostruki izdržaj

Sastoji se od prednjeg i bočnih izdržaja. Na početku uradite po 15 sekundi za svaki izdržaj, a potom povećavajte vreme sve do 60 sekundi. Kada se ustalite u ovom ritmu, dodajte serije, a smanjujte vreme odmora između njih – 30 sekundi je idealno. Za napredni nivo možete noge da podignete na kutiju ili nešto tome slično. Postoje i varijacije izdržaja koje će vam omogućiti bolje efekte. Takva je desetominutna vežba u kojoj menjate položaj na svakih pet do 10 sekundi – prednji, bočni, zadnji izdržaj. Teretana u Beogradu svakako je mesto gde možete da dobijete savet za što bolji rezultat.

Nošenje prtljaga

Ova vežba omogućiće vam da ne rizikujete povredu kičme, kada je savijate prilikom vežbi za trbušnjake. Potrebna vam je teška bučica koju ćete držati u jednoj ruci. Hodajte sa savršenim držanjem, a  za varijacije svaki put povećavajte dužinu hoda. Na ovaj način itekako sagorevate kalorije, a mnogi tvrde – i više nego da radite klasične trbušnjake. U slučaju da imate bolove u leđima, obavezno se prvo posavetujte sa fizijatrom, kako ne bi došlo do ozbiljnijih povreda. To važi i za druge vežbe.

Iskorak, čučnjevi i mrtvo dizanje

Iskorak jednom nogom ili mrtvo dizanje sa jednom bučicom odličan su izazov koji poziva vaše trbušnjake na stabilizaciju. Ove kompleksne vežbe teraju bočne trbušnjake da rade jače. Čučnjevi takođe omogućavaju brži rad trbušnjaka, kako bi kičmu držali ravnom. Telo se na ovaj način prilagođava dinamici i nejednakostima, a to stabilizuje trup, a razvija bočne trbušnjake.

Planinar

Ova vežba je savršena za aktivaciju trbušnjaka ali i ramena, leđa i gluteusa. Stanite u stav za sklek i kolena naizmenično privlačite grudima. Da biste pojačali intezitet, varijacije su pravo rešenje. Vežba koja će vas potpuno zapaliti je planinar sa polukružnom varijacijom. Iz početnog položaja treba da se krećete nekoliko koraka u jednu stranu, da se vratite na centar i ponovo na drugu stranu. Pokušajte 15 serija za 15 minuta ili pet minuta – 30 sekundi vežbi i 30 sekundi odmora.

Ono što je posebna prednost kod ovih vežbi jeste da mesto za njihovo obavljenje osim teretane može da bude i vaš dom. Nije potrebno mnogo prostora, niti velikih i glomaznih sprava. Potreban vam je samo motiv. Ipak, njega ćete pre pronaći u teretani, posmatrajući druge posetioce. Pronađite ono što vam najviše odgovara, budite posvećeni i istrajni i videćete kako rezultati dolaze.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation