Kako dizati tegove

Kako bi ste idealno formirali mišićnu masu svojih ruku i time poboljšali celokupni izgled, potrebno je da intezivno i pravilno pristupite dizanju tegova.

Ako vas muči pitanje kako dizati tegove? Poslušajte korisne savete:

Najpre, kada formirate zamisao da na ovaj način oblikujete ruke, morate znati da težina tegova koje ćete koristiti mora biti znatno manja od težine koju će oni imati u trenutku kada vaše vežbanje donese rezultate i kada budete zadovoljni krajnjim ishodom.

Dakle za početak, počnite od male težine koja nije univerzalno najbolja za sve već je sami procenite srazmerno svojoj konstituciji, formi i snazi.

Nakon što započnete vežbanje, obratite pažnju da jednako i bez imalo razlike u broju i načinu podizanja angažujete i levu i desnu ruku. Samo tako mišići na njima će se jednako razvijati i imati srazmeran izgled.

Morate znati i na koji način podizati tegove:

Ukoliko su u pitanju lakši tegovi koji se podižu jednom rukom, podižite ih tako što ćete iz stojećeg stava uzeti u obe ruke po teg iste težine i iz stava prirodno spuštenih ruku podizati ih u prema ramenima sve dok njima ne dotaknete ramena.

Takođe ove tegove možete podizati iz istog početnog položaja prema gore ali podizajući ruke na stranu.

Treći način je da teg uzmete prvo u jednu ruku, podignete je pravo iznad glave i lagano savijajući ruku u laktu spuštate teg u smeru iza glave. Isto to ponovite i sa drugom rukom, u serijama podizanja koje su srazmerne vašoj snazi.

Teže tegove koji su spojeni dužom osovinom i koji se podižu sa obe ruke, podižite ili na prvi opisani način kako se podižu lakši tegovi ili tako što ćete ih iz ležećeg položaja podizati u pravcu iznad grudi i spuštati do grudi.
Takođe teže tegove sa osovinom možete podizati i u pravcu iznad glave.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation