Trikovi kako da SMRŠATE iako nam u susret idu PRAZNICI i ZIMSKE SLAVE!

Teško je, ali ako želite da zadržite vitku liniju, morate istrajati.

Veća je verovatnoća da ćete se ugojiti tokom zime, nego tokom leta. Hladni dani nas čine letargičnima i teško je naći motivaciju za vežbanje i dijetu, kada smo ušuškani u toplu odeću čitavog dana. A tu je i problem što je previše hladno za bilo kakvu dužu aktivnost napolju.

Dobra vest je to što postoji pregršt vežbi i dijeta koje nas ne izlažu riziku od promrzlina i koje su vrlo efikasne kada je reč o kontroli unosa kalorija u telo.

Evo nekoliko delotvornih načina za smanjenje telesne težine tokom zime.

Trikovi kako da

Voće i povrće

Dodavanje više voća i povrća vašoj ishrani je od ključnog značaja ukoliko želite da se otarasite viška kilograma. Bogati su mineralima, vitaminima i vlaknima, a sve ove supstance važne su za proces mršavljenja.

Takođe, daju osećaj zadovoljstva, što umanjuje potrebu za unosom prekomerne količine kalorija. Ako je teško naći sveže voće i povrće zimi, možete probati i zaleđene varijante. Voća i povrća obično se lede dok su još sveža, što znači da su izuzetno bogata hranljivim materijama. Lako je naći razne vrste voća i povrća, jer i skoro svaki supermarket ima, te se ne morate bojati nestašice tokom zime.

Jedite više supe

Supa spada u ona klasična zimska jela koja ne samo da su ukusna, već i štite telo od hladnoće. Supe uglavnom imaju nizak broj kalorija, a bogate su zdravim hranljivim materijama koje se mogu naći u povrću. Međutim, treba izbegavati konzumiranje krem supa, jer one imaju znatno veći broj kalorija i masti. Tokom zime, pojedite tanjir supe pre ručka i večere – to će vam pomoći da izbegnete prekomerni unos kalorija.

Više spavajte

Manjak sna dovodi do povećanog lučenja određenih hormona koji su povezani sa osećajem gladi. Ovi hormoni povećavaju žudnju za hranom i teraju telo da unese masnu hranu kao način brzog snabdevanja energijom. Postarajte se da svakog dana imate 7 do 8 sati sna kako biste bili odmorni i bili sposobni da donosite zdrave odluke kada je u pitanju hrana.

Zavolite ovsenu kašu

Ovsena kaša (posebno neprerađena) jako je zdrava hrana. Istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje ovsene kaše pomaže u regulaciji krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi. Ovas je vrlo bogat vlaknima i proteinima. Kada se pojede za doručak, ovsena kaša pruža osećaj zadovoljstva koji traje tokom čitavog dana, a takođe održava energiju na viskom nivou.

Pijte više vode

Dehidracija je moguća i zimi. Za razliku od leti, zimi je teško uočiti znake koji ukazuju na nedostatak vode u organizmu. Ugrejan vazduh iz grejalica i klima može biti jako suv i može vrlo lako izazvati dehidraciju.

Preporučljivo je zimi piti 7-8 čaša vode dnevno. Žeđ može biti nekad maskirana i u vidu gladi, terajući nas da jedemo više čak i onda kada je sve što nam je potrebno malo vode. Probajte da pijete i nezaslađen čaj ako želite da povećate količinu tečnosti unete u telo.

Da napomenemo, ako želite da smršate tokom zimskih dana, to ne znači da morate da preskočite sarmu i pečenje na svim slavama, već jednostavno nemojte preterivati sa njihovim unosom. I najvažnije je da praktikujete ove trikove u svakodnevnoj ishrani.

izvor: Srbija Danas

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation