Kako da pronađete savršeni poslovni prostor?

Bez obzira na to da li ste vlasnik manje ili veće firme i koja delatnost je u pitanju, poslovni prostor u kojem je vaše sedište je jako važan i to na više nivoa.

S jedne strane, važno je da se vaši zaposleni osećaju dobro u kancelariji jer, kada je tako, možete biti sigurni da će i posao biti dobro obavljen, a sa druge strane je tu sam imidž vaše firme – poslovni prostor je često prvo što novi klijenti mogu da vide i saznaju o vama, a kako je prvi utisak često i poslednji, zar ne želite da vaš poslovni prostor bude na najvišem nivou?!

Ukoliko tek planirate da pronađete kancelariju ili pak želite da se preselite iz kancelarije u kojoj ste sada, evo nekoliko saveta kako da pronđete savršeni poslovni prostor za vašu firmu, zaposlene i sebe.

Lokacija

Pre svega, potrebno je da odgovorite na pitanje gde želite da se vaša kancelarija nalazi i da li to zavisi od vaših ličnih preferencija ili je lokacija važna za samo poslovanje. Na primer, prodaja stanova na Novom Beogradu je znatno veća nego ranije, a stanovi se uglavnom i koriste kao poslovni prostor.

Ukoliko tragate za dugoročnijim rešenjem i želite da kupite stan, onda možete i sami da razmotrite ovu opciju, a Novi Beograd je takođe prilično popularan kada je reč o lokaciji poslovnih prostora. Čak, Novi Beograd se i smatra poslovnim delom Beograda gde se nalaze mnoge firme, kako velike, tako i male. Važno je da objektivno razmislite o tome koliko je lokacija važna za vaš posao, svaki njegov segment, i da se u skladu sa tim odlučite za najbolje rešenje.

Veličina poslovnog prostora

U zavisnosti od veličine firme, odnosno, broja zaposlenih, potrebno je odrediti i veličinu poslovnog prostora. Jako je važno da u ovoj fazi pažljivo i dugoročno razmislite o budućnosti svoje firme, naročito ukoliko kupujete stan, kako ne biste došli u situaciju da se firma proširi pa da morate ponovo da menjate kancelariju jer je ona koju ste pronašli premala za novi broj zaposlenih.

Odaberite „srednje“ rešenje koje će vam odgovarati šta god da se desi sa razvojem firme kako biste rešili problem kancelarije na duže staze.

Opremljenost i uređenje

Prilikom pronalaženja savršenog poslovnog prostora, potrebno je da u obzir uzmete i to da li vam je potreban prazan prostor kako biste ga vi opremili i uredili onako kako želite ili vam je potreban specijalizovan poslovni prostor, odnosno, prostor koji je već uređen i koji možda već ima opremu koja je vama potrebna za rad. Ovde se uglavnom misli na studio sa opremom ili slične „specijalne“ prostorije.

Ukoliko vi imate sav nameštaj i svu opremu koja vam je potrebna, bolje je da tražite prazan prostor koji ćete potom urediti po svojoj želji i meri.

„Pomoć prijatelja“

Kroz proces pronalaska savršenog poslovnog prostora ne morate da idete sami. Da, naravno da možete da gledate oglase na sajtovima ili u novinama o nekretninama, ali vam agencija za nekretnine može biti od mnogo veće pomoći i koristi.

Zahvaljujući stručnjacima za nekretnine lako možete pronaći prostor koji će vam odgovarati, bez da se mnogo pomučite. Uostalom, tek vas čeka selidba!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation