Kako da nestanu bubuljice

Bubuljice se skoro po pravilu pojavljuju kad i gde ne treba. Pred neki važan događaj i skoro uvek na vidljivom mestu, najviše na licu.

Ovaj članak će vam pokazati kako da korak po korak na najlakši i najbrži način da se otarasite ove dosade, koristeći samo besplatne sastojke koje imate kod kuće.

Najbolji način da se sprečite nastanak bubuljica je svakako preventiva i redovno čišćenje lica. Ali nekad ni to nije dovoljno. Bubuljice su uporan, ali ne i nerešiv problem.

Jedan od metoda za njeno brzo uklanjanje je toplom krpom i ona je dovoljno efikasna za one površinske, bele bubuljiice jer ih isušuje. Prvo, očistite lice kvalitetnim gelom za umivanje i tonikom. Natopite pamučni peškir ili vatu (tufere) u toplu vodu. Zatim ih stavite na problematično mesto i držite ga najmanje 20-30 minuta.

Kada počne da se suši, natopite ga ponovo. Osušite kožu nežno sa suvim peškirom, ne trljajte, samo ga nežno utapkajte. Zatim iscedite bubuljicu tako da na površinu iz nje izađe sav gnoj. Nakon toga, stavite kremu koja će sprečiti širenje bakterija iz bubuljice.

Ako je u pitanju potkožna bubuljica, postupak je malo komplikovaniji. Prvo, kao i obično operite lice. Kada ste uklonili svu površinsku nečistoću, iz frižidera uzmite kesu s ledom ili led stavite u tanju krpu i prislonite na bubuljicu. Ostavite led na bubuljici oko 10 minuta.

Čim je prošlo vreme ili ne možete više izdržati hladnoću, možete da uklonite paket leda. Ne cedite je, nego odmah utrljajte benzoil peroksid (kupuje se u apotekama i služi za dezinfekciju otvorenih rana) na mesto gde je bila bubuljica.

Sledite ove korake ponovo na svakih 5 sati. Ako ste sve uradili pravilno najmanje 3 puta u jednom danu, bubuljica bi trebalo da nestane sledećeg dana.

Napomena: Vodite računa kada uklanjate bubuljice da ne bi ostali ožiljci. Oni mogu biti jako neugodni i uporni, toliko da će vam na kraju možda biti potrebna pomoć plastične hirurgije da ih uklonite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation