Kako da brzo smršam

Pri prvom susretu sa toplim danima i sa prvim kraćim i otvorenijim odevnim predmetima na sebi, ono što svakako primetite kao posledicu dugog zimskog perioda u kome ste intezivnije sedeli i doveli svoju fizičku aktivnost na minimum, jeste višak kilograma kojih želite da se oslobodite. Misao koja dominira pri vašoj potrebi da smršate, upravo je ta, da želite da to učinite što pre.

Pitate se kako?

Ono što je najvažnije, jeste da to učinite na način kakav je zdrav i koji vaše telo neće pretrpeti kao šok!

Zato, poslušajte korisne savete nutricionista i stručnjaka upućenih u zdrav način života.

Kako da brzo smršam?

– Hranite se zdravo. Visokokalorične i obimne obroke zamenite sa što više voća i povrća, po mogućstvu svežeg ili barenog, najređe prženog. Izbegavajte namirnice koje sadrže ugljene hidrate ili masti. Smanjite unos šećera i slatkiša.

– Ne preskačite obroke već ih smanjite. Iz smanjenih obroka vaš organizam će dobiti sve što mu je potrebno za iskorišćenje i normalno funkcionisanje, dok će isključenje obroka iscrpeti vaš organizam i naterati vas da jedete jos više.

– Unosite što više tečnosti u svakom periodu dana i između obroka.

– Uvedite umerenu fizičku aktivnost i praktikujte je što više puta u toku dana. Na primer, vožnju liftom do svoje kancelarije ili stana, zamenite hodom uz stepenice. Obavljajte kupovinu u koju ćete takođe ići pešice, što češće. Pronađite razlog da šetate. Sa partnerom ili prijateljima, kućnim ljubimcem ili sami. Vreme koje provodite u stanu ili u kući, ispunite obavljanjem kućnih obaveza, koje takođe podrazumevaju uključenu fizičku aktivnost.

– Izbegavajte stres jer je poznato da veliki broj ljudi upravo prilikom stresa oseća pojačan apetit.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation