Kako čupati obrve

Obrve ističu oči. Zato je važno da ih lepo i pravilno oblikujete. Najbolji bi bilo da ako prvi put čupate obrve odete kod kozmetičarke da vam ona to uradi. Kasnije možete samo pratiti tu zamišljenu liniju, odnosno oblik koji je ona napravila.

Ako se ipak odlučite da to uradite sami kod kuće, evo nekih saveta koji vam mogu biti od koristi. To su stvari na koje biste posebno trebali da obratite pažnju.

Kako čupati obrve?

1. Procenite kakav oblik lica imate. Da li imate okruglo lice, srcoliko, odnosno trouglasto ili usko a duguljasto. Ako imate okruglo lice, vama bi odgovaralo da obrve oblikujete tako što ćete imati viši luk a na krajevima će obrve biti stanjene. Na ovaj način ćete malo izdužiti lice. Ako je vaše lice srcoliko, odnosno trouglasto, luk obrva bi trebali da zaoblite pri čupanju. Na kraju, ako imate usko lice, trebali biste obrve da čupate tako što da budu ravnije. Možete malo podići kraj obrva i stanjiti ih od sredine prema kraju.

2. Unutrašnja strana obrve bi trebalo da bude u ravni sa krajem oka. Sve što je osim toga, treba da počupate.

3. Počnite sa čupanjem obrva od dole i to krenite od unutrašnjosti, odnosno od nosa prema spolja, prema kraju oka. Znači čupajte ih u smeru rasta dlake.

4. Debljina prve polovine obrve bi trebalo da bude oko 5 do 7 mm a drugu polovinu stanjujte ali postepeno.

5. Pazite da nema naglih prelaza jer će to izgledati ružno.

6. Prilikom čupanja obrva nemojte nigde da žurite jer ćete tako samo loše odraditi „posao“. Zato se za čupanje obrva odlučite kada imate na raspolaganju dosta vremena.

7. Nemojte nikada pokušavati da promenite potpuno izgled svojih obrva koji je prirodan. Na vama je samo da ih definišete prema obliku vašeg lica.

8. Obrve bi najbolje bilo da čupate posle kupanja ili umivanja. Tada su pore otvorene i lakše vam je da ih počupate. Na ovaj način ćete izbeći crvenilo i bol koji se javljaju pri čupanju obrva. Može se desiti da će se crvenilo ipak javiti. U tom slučaju se umijte hladnom vodom i to će kroz nekoliko minuta proći. Izbegavajte mazanje kreme jer bi to moglo da iritira kožu.

9. Posebno obratite pažnju na pincetu koju koristite. Ona ne bi trebalo da bude tupa jer onda neće isčupati dlaku u korenu.

10. Ako ste poslušali sve ove naše savete, a ipak ste napravili grešku prilikom čupanja obrva i to se vidi, ne očajavajte. Postoji rešenje. Ovu grešku ćete ispraviti olovkom za obrve. Njome možete oblikovati obrve, odnosno popraviti grešku pa se ona tako neće ni primećivati.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation