Kako brzo pocrneti

Taman preplanuli ten, jedan je od preduslova za dobar izgled, koga svakako želite da budete svesni, bar kada su letnji, golišavi dani u pitanju.

Postoje saveti koji će vam pomoći da pocrnite lako i brzo:

– Najpre pripremite vaše telo za period sunčanja. Unosom namirnica bogatih beta karotinom, obezbedićete dovoljnu količinu provitamina A, neophodnog za blistav i poželjan izgled vaše kože. Ovaj provitamin smešten u sadržaju šargarepe, imaće idealan efekat u procesu pripreme za sunčanje.

– Tako pripremljeni za sunčanje, izaberite kremu sa odgovarajućim zaštitnim faktorom i nanosite je na svaka dva sata u periodu sunčanja. Nanosite je ravnomerno na svaki deo tela koji je izložen suncu. Pored kreme za sunčanje, možete odabrati i mnogo prirodniju i zdraviju varijantu a to je kokosovo ulje. Više o dobrobitima kokosovog ulja za sunčanje možete pročitati na linku ovde.

– Sunčajte se postepeno i umereno, birajući najpre hlad, iz koga ćete kada formirate podlogu boje, izaći na površinu sa direktnim uticajem sunčevih zraka. U protivnom, ako se odmah dugotrajno izložite najjačem uticaju sunca, izgorećete i bolne opekotine će vam uskratiti dalje sunčanje.

– Sada, sa već dobijenom prvom bojom, koristite kantarionovo ulje, koje će ubrzati i pojačati dalje tamnjenje vaše kože i pomoći vam da izgledate preplanulo.

– Ne zaboravite naočare za sunce i hladan napitak kojim ćete da se osvežite.

– Ne koristite parfeme ili druge hemijske preparate neposredno pre ili za vreme sunčanja jer bi to moglo izazvati nepoželjne fleke vidljive na mestima na koja ste parfem naneli.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation