Kako brzo ozdraviti

Prehlada, grip, virus… šta god od ovoga da nas savlada, osećamo se malaksalo, slabo i nije nam ni do čega. Ostajemo danima da ležimo u krevetu i to nas izluđuje. Najgore je kada moramo da idemo na posao ili u školu ali grip nas je toliko savladao da ne možemo.

Najčešće se razbolimo u zimskom periodu. Ako i vi imate ovaj problem, ne brinite, postoji rešenje.

Daćemo vam par saveta koji bi mogli da vam pomognu da brže ozdravite.

Kako brzo ozdraviti?

Najčešće sve počinje od obične prehlade, na koju puno ne obraćamo pažnju, misleći da će to proći samo od sebe, za par dana. U tome je obično greška. Do nje obično dolazi ako boravite u zatvorenim prostorijama koje se ne provetravaju ili ako ste izloženi hladnoći. Takođe i česte promene spoljašnje temperature mogu uticati na opadanje imuniteta i nastanak bolesti.
Zato učinite ono što je u vašoj moći. To znači da treba redovno da provetravate prostorije u kojima se nalazite Da se slojevito oblačite, posebno kada je vreme promenljivo. Ne dozvolite da vam sunce zavara pa da mislite da je napolju toplo, da možete lagano da se obučete.

Što se tiče jačanja imuniteta, trebali biste da redovno da uzimate vitamine, kako putem svežeg voća i povrća koje biste trebali da uvedete u vašu ishranu svakodnevno, tako i u obliku tableta koje možete kupiti u apoteci.

Ako imate problema sa stomakom, uzimajte što više tečnosti i lagane hrane. Ništa teško što bi moglo opteretiti želudac. Takođe, savetujemo vam i da pijete blage biljne čajeve, na primer od nane ili kamilice, koji bi trebali da vam ublaže tegobe.

Ako pak imate probleme sa disajnim organima, odnosno ako kijate, šmrčete i kašljete takođe pijte što više tečnosti i uzimajte što više vitamina. Lekove nemojte uzimati na svoju ruku, nego se obratite lekaru da vam prepirše odgovarajući.
U čajeve možete dodati limun i med, kako biste postigli što bolji efekat. Takođe je jako bitan vitamin C. Možete ga kupiti u apoteci u obliku šumećih tableta. A unosite ga i putem voća kao što je limun i kivi.

Najvažnije je da odležite par dana u krevetu, ušuškani, znači, utoplite se i sigurno će vam brzo biti bolje. Ako se to pak ne desi i simptomi ne popuštaju, grlo vas toliko boli da ne možete da gutate, povratite sve što pojedete ili imate dijareju koju ne možete da zaustavite, morate se obratiti lekaru. Nemojte čekati predugo, otiđite kod njega već posle 2, 3 dana , ako vam ne bude bolje. Što duže budete čekali i oporavak će biti duži.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation