Kako biti raspoložen

Ukoliko ste sami postali svesni svog loseg raspoloženja, i ukoliko to želite da popravite, evo saveta koji će vam biti od koristi i koji će vam u tome pomoći.

Prvo ukoliko ste neraspoloženi, preispitajte sebe i zaključite šta je razlog vašeg neraspoloženja. Ponekad, čak i kada niste potpuno svesni razloga zbog koga se tako osećate, on ipak postoji i negde je duboko u vašoj podsvesti. Pokušajte da pronađete taj razlog i nakon što saznate šta je to, potrudite se da ga rešite ili da ga se oslobodite, utičite na njega, kako on više ne bi uticao na vas i kvario vaše raspoloženje.

Pored rešavanja situacija i problema koji su mogući i najčešći uzroci vašeg lošeg raspoloženja, potrudite se da svoje vreme i misli upotpunite i ispunite što je moguće više pozitivnim stvarima. Mislite pozitivno i pozitivno će i da vam se vrati, kako kroz poboljšanje raspoloženja, tako i kroz pozitivne događaje koje će dobro raspoloženje prizvati u vaš život. Radite sve ono što vam nadoknađuje i održava prisutnom pozitivnu energiju. Ne trošite vreme na pogrešne i stresne situacije, razgovore ili ljude.

Odgledajte neki zanimljiv film, ili pročitajte knjigu, isključite se na kratko iz stvarnosti ukoliko vam je suviše teško ili komplikovano u njoj. Dozvolite sebi da se opustite.
Ne opterećujte sebe prolaznim sitnicama za koje unapred znate da su rešive i da kao takve sigurno nisu razlog za brigu koja će vam pokvariti raspoloženje.

Pronađite razlog za smeh i smejte se. Shvatite da je život suviše kratak da ga potrošite i proživite neraspoloženi, i budite koliko god možete više raspoloženi. Živite svaki dan baš kao da vam je poslednji i pronađite i najmanji razlog u njemu da budete raspoloženi. Volite sebe i svoje drage ljude i dozvolite da vam to bude najveći razlog zbog koga živite i zbog čega ste raspoloženi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation