Kako bebi otpušiti nos

Zapušen nosić kod beba može biti uzrok njihove i vaše uznemirenosti, zato je ukoliko je bebi zapušen nosić, neophodno da učinite nešto što ce da ga otpuši.

Najefikasniji način da to uradite, jeste da u najbližoj apoteci kupite odgovarajući fiziološki rastvor za otpušavanje nosa. Farmaceutu obavezno naglasite uzrast bebe i on će vas u skladu sa tim informisati koji je rastvor najbolje da odaberete. Postoje fiziološki rastvori koji su bezbedni i preporučljivi za upotrebu od prvog dana bebinog života, ali i oni koji se primenjuju tek od trećeg ili čak šestog meseca. Nakon što obezbedite odgovarajući fiziološki rastvor, pridržavajte se predviđene količine odnosno broja i učestalosti upotrebe, onako kako je naznačeno na anbalaži rastvora.

Fiziološki rastvor koji će bebici odpušiti nosić možete ubaciti u nosić pumpicom za raspršivanje kapljica rastvora ili ako se beba tome opire štapićem za uši. Štapić za uši prethodno umočite u rastvor i njime natrljajte unutrašnjost bebinih nozdrva.

Nakon toga, bebicu okrenite na stomak par minuta, kako se sekret iz nosa nakon što se usled dejstva fiziološkog rastvora razredi ne bi slivao bebi u grlo. Nakon par minuta, obzirom da beba sama ne ume da izduva sekret iz nosa, primenite pumpicu za izvlačenje sekreta. Pumpice su dostupne takođe u svakoj apotekarskoj ustanovi i primenjuju se lako i jednostavno. Potrebno je da vrh pumpice stavite u bebinu nozdrvu i da zatim iz nje izvučete sekret. Princip izvlačenja, zavisi od modela pumpice, neke je potrebno jednostavno pre uvlačenja u nozdrvu stisnuti i nakon što je vrh pumpice u nozdrvi pustiti kako bi povukle vazduh i samim tim i sadžaj iz nosića, dok je model nekih pumpica takav, da imaju deo koji vi stavite u svoja usta a zatim izvlačenjem vazduha iz tog dela pumpice, zapravo izvlačite sadržaj iz bebinog nosa u komoricu pumpice koja je predviđena za to.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation