Jogurt dijeta

Ova, opet instant dijeta, ako se koristi razumno i u kombinaciji sa pravilnim vežbanjem, može da pomogne da izgubite težinu, bez većih odricanja. Jogurt je namirnica bogata proteinima i sa niskim sadržajem masti, jeftin je i pristupačan. Takođe, može se naći u različitim ukusima i količinama.

Naravno, jogurt dijeta ne znači da jedete samo jogurt. To uglavnom znači da se dva ili tri zdrava, niskokalorična i pravilna obroka dnevno dopunjuju jogurtom. Na primer, doručak može da se sastoji od jogurta i jabuke, nakon čega će uslediti ručak, na primer meso, salata i jogurt, a potom niskokalorična večera od barene piletine ili ribe, uz salatu, po izboru jogurt. Između ručka i večere, možete užinati voćni jogurt ili samo voće.

Jogurt je dobar izbor za ljude koji su netolerantni na laktozu, koristeći jogurt kao zamenu za mleko. Niske masnoće , visoko-proteinske žitarice i jogurt može se kombinovati kao hranljiv doručak u ovoj dijeti. Takođe, jogurt možete mešati i u razne soseve, dodatke mesu i testeninama.

Jogurt dijeta, kao i većina dijeta i redukovanja ishrane u cilju mršavljenja, najbolje funkcioniše ako je u pratnji vežbanja i drugih fiičkih akivnosti. Hodanje, trčanje, dizanje tegova i plivanje su samo neke od ideja kako možete dodatno da sagoriti kalorije dok jedete hranu obogaćenu jogurtom. Ključno je da redovno vežbate i pijete dosta vode, najmanje osam čaša dnevno. Jedna od prednosti ove dijete je što vam daje obilje hranljivih materija i puno energije tokom treninga i obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Mana, kao i kod većine dijeta je mogućnost brzog vraćanja kilograma i poremećaja u ishrani, ako se pretera. Isključenje nekih vrsta hranljivih materija, ako se oduži, mož dovesti do stvaranja uslva za mnoge bolesti. Zato je ključ u umerenosti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation