Jak imunitet uz 5 trikova

Usled duge napetosti Vaš imuni sistem može da oslabi, pa su veće šanse da se prehladite ili da se razbolite od gripa. Na prirodan način možete da pomognete svom imunitetu i da budete zaštićeni od prehlada ili da se brže oporavite! Dragoceni pomoćnici nalaze se u:

medu – blagotvornost meda se ne dovodi u pitanje. U medu se nalaze antioksidansi, koji čuvaju zdravlje srca, desni i zuba i preventiva su različitim bolestima

– belom luku i cinku – beli luk pomaže u ublažavanju tegoba respiratorne prirode i prepreka je gripu i prehladi. Cink isto tako doprinosi jačanju imuniteta. Cinkom obiluju: meso, jaja, plodovi mora.

– ehinacei – zahvaljujući ekstraktu pomenute biljke mnogo brže ćete ozdraviti od prehlade. Upotreba ehinacee se preporučuje isključivo u vreme prehlade.

čaju – ako u vreme prehlade ne unosite dovoljno tečnosti (misli se na vodu i biljne čajeve) organizmu će biti mnogo teže da savlada viruse i bakterije. Zato pijte što više čaja i vode, da bi organizam lakše eliminisao viruse i bakterije.

– probioticima – zahvaljujući njima, prijateljske bakterije unutar creva postaju brojnije. Odmah iza pravilne ishrane i smanjenja konzumiranja alkoholnih pića, korišćenju probiotika pripada zasluženo treće mesto na listi pomoćnika u poboljšanju imuniteta.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation