Ishrana za definiciju mišića

Ako imate za cilj definiciju mišićne mase i ukoliko vas zanima kakvu ishranu treba da praktikujete da bi ste postigli to, prvo što treba da znate jeste da su za definiciju vaše mišićne mase direktno zaduženi ugljeni hidrati i proteini.

Namirnice bogate ugljenim hidratima, treba najviše uneti za doručak i neposredno pre treninga kada vas očekuje pojačana fizička aktivnost, a samim tim i potrošnja energije. Ukoliko u pomenutim periodima dana ne obezbedite organizmu dovoljno ugljenih hidrata, vaš organizam će trošiti već postojeće rezerve i time neće dolaziti do formiranja definicije mišića već do opadanja definicije. Ipak, sa unosom količine ugljenih hidrata ne treba ni preterivati i ne treba ih unositi u periodima dana kada niste fizički aktivni, jer će se u tom slučaju pretvarati u nepoželjne masne naslage na vašem telu.

Namirnice koje je idealno unositi sa ciljem obezbedjivanja dovoljne količine ugljenih hidrata su hleb, žitarice, bareno povrće i pirinač, svinjsko meso, mesne preradjevine.

Uz ugljene hidrate neophodno je unositi dovoljnu količinu poroteina, koji se prilikom vežbanja i procesa definisanja mišićne mase direktno pretvaraju u mišiće. Proteine treba unositi tokom čitavog dana i oni su sadržani u namirnicama kao što su mahunasto povrće, soja, crveno meso, belo meso, jaja, pirinač i banane.
Nabrojanim namirnicama u zavisnosti od potreba i napredovanja u procesu definicije mišićne mase, možete dodati i odgovarajuće proteinske dodatke ishrane koji su dostupni u apotekama i o kojima se takođe možete informisati kod svog instruktora vežbanja.

Uz adekvatnu ishranu i trening, za definiciju mišićne mase neophodan je i odgovarajući unos tečnosti, koja je jedan od direktnih činioca u sastavu vaše mišićne mase i koja pospešuje razgradnju proteina u organizmu i doprinosi njihovom pretvaranju u mišiće.

Ovakvog režima ishrane neophodno je pridržavati se uporno, tokom čitavog procesa definisanja mišićne mase i kasnije, kako bi se definicija održala i sačuvala.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation