Hrana kao lek

Koliko puta do sada ste se nakon obroka koji ste uneli osetili naduto, opterećeno ili čak nervozno? Isto toliko puta ste se takođe nakon obroka osetili puni energije i raspoloženi, brže ste ozdravili ako ste bili prehlađeni i bolesni?
Šta je razlog tome? Prosto i jednostavno, to je činjenica da sadržaj i vrsta hrane koju jedete ima direktan uticaj na vaše zdravlje.

Hrana definitivno i provereno može da utiče kao lek.

Zato, ukoliko želite vremenom da sasvim pročistite i regenerišete sastav svog organizma, i time poboljšate zdravlje, obratite pažnju na sastav hrane.

Jedite zdravu, nezačinjenu i ako je moguće bar često termički ne obrađenu hranu. Najbolje je ako je to sveže voće i povrće. Sadržaj voća i povrća, obezbediće vam dovoljnu količinu vitamina i biljnih vlakana što će predstavljati pojačanu otpornost vašeg organizma i prevenciju u nastajanju mnogih bolesti ili ubrzan put ka izlečenju.

Takođe poznato je da se mnogi sintetički lekovi ili sintetički dodaci ishrani proizvode sa sadržajem koji je po uzoru na sastojke sadržane u prirodi odnosno namirnicama dostupnim u prirodi. Tako je beli luk ili origano prepun prirodnog antibiotika ili je kopriva prepuna gvožđa koje provereno utiče na poboljšanje krvne slike.

Ukoliko je vašem zdravstvenom problemu uzrok nedostatak kalcijuma, osećate bol u kostima ili su vam kosti krte, jedite namirnice koje su prirodno bogate kalcijumom. To su mleko i mlečni proizvodi i riba, posebno konzervirana riba koju je moguće jesti sa sve kostiju.

Izbegavajte namirnice sa prisustvom veštačkih dodataka u svom sastavu ili sa prisustvom aditiva, pesticida ili veštačkih stimulansa za rast.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation