Hirurški zahvati i godišnja doba

Bez sumnje, najbolje godišnje doba za tretmane plastične hirurgije jesu hladniji meseci u godini, što znači ponajviše jesen i zima.

Ako razmišljate o nekom od hirurških zahvata  i želite da se upustite u njega, onda je pravo vreme zima!

Novembar, decembar i januar se smatraju perfektnim vremenom za ostvarivanje svojih estetskih snova, bilo da je reč o smanjenju abdomena, uvećanju grudi ili fejsliftingu.

Zašto su hladniji meseci bolji za hirurške zahvate?

Hladnija temperatura pomaže hibernaciji i mirovanju tela, što je od vrhunske bitnosti.

Osim toga, ovo je najbolje vreme da provedete u kući jer se možete osećati malo neprijatno u javnosti prvih par nedelje nakon operativnih  zahvata.

Nažalost, oticanje i modrenje predstavljaju neizbežne efekte nakon operativnog postupka.

Treba nekoliko nedelja u proseku da se svi simptomi povuku. Ali bar to nije problem, svakako čitanje i uživanje u pidžami u snežnim danima predstavlja zadovoljstvo.

Iako je apsolutno moguće da se plastična hirurgija vrši i u toku letnjih meseci, mnogo je lakše podneti postoperativni period u zimskim mesecima.

Zima iziskuje manje kretanja napolju, a tu su i praznici koji mogu da se provedu pasivno i srećno, za razliku od leta koje iziskuje veću dozu aktivnosti.

Osim toga, sunce. Sunčevi zraci negativno utiču na kožu posebno kada je reč o novostvorenoj koži. Previše izloženosti suncu može da stvori dodatne komplikacije u tom periodu, a zimi ne morate da mislite o tome.

Mnogo je lakše planirati godišnji odmor bez razmišljanja o ranama i nuspojavama nakon operacije.

Ukoliko ste zamislili sebe kao novu osobu, kontaktirajte nas već danas, budite spremni za sledeće leto! Svako vreme je vreme za promenu! Ne oklevajte ni malo. Javite nam se.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation