Hipohondrija

Ako vas je nešto zabolelo a vi već paničite i mislite da vam je došao kraj, onda ste vi pravi hipohondra. Ako mislite da je to normalno, nije. U redu je da se zabrinete za zdravlje ali ne i da paničite i umišljate bolesti pre nego što ste i otišli na pregled.

Ako strahujete da čim malo zakašljete bolujete od raka ili verujete da imate neku od bolesti vi ste hipohondnar. Ljudi koji su hipohondre ne čekaju sedeći smrt, već ne žele da umru, tako se nadju u panici, stalno sebi nešto pronalaze i idu često kod doktora tražeći sva ispitivanja i lek.

Hipohondre daju mnogo puta krv na analizu i tako već umišljaju kako će doktorima promaći neki važan detalj koji bi moga pokazati da boluju od teške bolesti, pa u toj neverici često menaju doktore jer misle da ih niko ne razume i da niko ne shvata koliko je bolestan.

Možda je ironija ali hipohondre pretražuju web stranice na kojima pronalaze sve simptome za obolelo slepo crevo ako ih i malo zaboli stomak. Ali isto tako ih dovedu i do izludjivanja sve ove stranice o bolestima jer u svakoj vide strašnu bolest koja čeka samo njih da ih napadne.

Osobe koje su hipohondre nikada neće u obzir uzeti da je njihiva bolest jednostavna i bezopasna, oni uvek misle da boluju od najtežih, neizlečivih bolesti poput raka, AIDS-a. Nisu hipohondre sve osobe koje brinu za svoje zdravlje. Kada imate simptome koje ne može ni vaš doktor da razjasni tada je potrebno drugo mišljenje kao i dalje ispitivanje. Ali ne sami da donosite dijagnozu i umišljte bolesti.

Ako počnete da pretražujete stranice o bolestima, naćićete mnoge simptome koji su isti za neku bezazlenu bolest kao i za bolest opasnu po vaš život. Ne donosite odmah zaključke sami.

Nije loše znati više i učestvovati u poboljšanju svog zdrastvenog života ali nemojte preterivati. Jer možete tako preći liniju hipohondrije i misliti da vam je zdravlje i dalje jako ugroženo, bez obzira što vam je lekar uradio sve moguće analize i rekao da je vaše zdravlje u redu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation