Grejpfrut u borbi protiv raka

Samo 1 čaša soka isceđenog iz grepfruta ima moć da umanji loša svojstva medikamenata koje konzumiraju pacijenti koji boluju od raka.

Ustanova registrovana kao ”Clinical Cancer Research” obavila je istraživanje na supstanci naziva sirolimus. Tim istraživanjem putem analize došlo se do zaključka da je ova supstanca, koja se i ranije upotrebljavala pri blokiranju sistema za odbranu pri presađivanju organa, sada veoma uspešna pri preventivi loših dejstava kod lečenja nekih tipova raka i pri sprečavanju razvoja tumora.

Pacijenti bi trebalo da svakodnevno piju po 1 čašu svežeg soka ove voćke, da bi količina sirolimusa unutar organizma postala manja i da bi došla do optimalnog nivoa. Na taj način došlo bi do pozitivnih dejstava na kontraindikacije koje za sobom povlači medikamentozno lečenje obolelih.

Mada, po rečima naučnika, da bi došlo do definitivnog saveta za ove pacijente za svakodnevan unos soka grejpfruta, trebalo bi obaviti još analiza, koje bi bolje pojasnile delovanje ovog voća na sirolimus koji je inače sastojak nekih lekova za lečenje karcinoma.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation