Glavobolja – kako je izlečiti

Nepostoji osoba na svetu koja bar jednom nije patila od glavobolje. Taj bol koji nam neda mira obično nas navodi da odmah uzmemo lek protiv bolova ali postoji par boljih i zdravijih načina koji nam mogu pomoći da pobedimo glavobolju.

Saveti za lečenje glavobolje:

MANJE STRESA

Problemi u porodici, na poslu, nesuglasice sa prijateljima su neki od razloga čestih glavobolja, da bi ih sprečili pokušajte da izbegnete stresne situacije a akoto ponekad nije moguće,nadjite rešenje mirnim putem jer niko i ništa nije vredno vašeg zdravlja. Provodite što više vremena sa osobama koje vas čine srećnim,smejte se sa njima, učinite nešto lepo za sebe što će vas oraspoložiti i osloboditi stresa.

MALO VIŠE SE KREĆITE

Izbegavajte zatvorene prostorije, prošetajte na svež vazduh jer je to najbolji lek, dišite punim plućima, odvojte jedan vikend i provedite ga u šumi sa dragim ljudima.

VIŠE SPAVAJTE

Previše vremena uz televizor, kompjuter je još jedan uzročnik glavobolja, kao i kasno lezanje noću i nedostatak sna, ali i predugo spavanje može prouzrokovati glavobolje, tako da budite umereni u svemu.

PUŠENJE I ALKOHOL IZBACITE

I ako nam se čini da bol prestaje kada zapalimo cigaretu, nije tako, to je samo privremeno. Pušenje prouzrokuje smanjenje kiseonikaa kada imamo manjak kiseonika, dolazi do neizdrživih glavobolja.

Sa alkoholom treba biti umeren, jer alkohol u kombinaciji sa mamurlukom takodje stvara nesnosne bolove glave, a alkohol sam po sebi u preteranoj količini stvara glavobolju.

SMANJITE KAFU

Kafa ne reaguje na svakoga isto. Kod nekih je ona uzrok glavobolje dok u nekim slučajevima, šoljica kafe pomaže pri otklanjanju boli. Prema tome,odredite sami sebi količinu kafe koja vam odgovara.

PROVERITE SVOJ VID

Vid slabi postepeno, pa se u većini slučajeva to ne primeti odmah. Naprezanje očiju takodje stvara glavobolje, a najviše se osećaju posle dužeg rada na kompjuteru.

UZMITE LEK

Ako vam ovi saveti ne pomažu a vaše glavobolje postaju sve učestalije i bolnije, obratite se lekaru i popijte neku tabletu protiv bolova.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation