Frizura sa pletenicama

Kada dodju vreli letnji dani, duga kosa ume da smeta. I ne samo duga, već kosa generalno. Stvara dodatnu vrućinu, opterećuje vrat i na taj način može da stvori nervozu. Zato se leti preporučuju frizure koje se skupljaju, odnosno pundja, rep, pletenica i slično.

Pletenica je definitivno najpopularnija, jer je možete raditi na bezbroj načina. Od klasičnih, do nekih posve neobičnih, zatim romantičnih, poslovnih i slično.

Ipak, da bi pletenica izgledala lepo, i da bi potrajala čitav dan tako da se ne rasturi, potrebno je da kosa bude dobrog kvaliteta, bujna i duža. Na kratkoj kosi je teško raditi frizure ovog tipa – brzo se rasture, a već je i samo pletenje pletenice otežano.

Ukoliko niste te sreće da imate prirodno dugu i bujnu kosu, onda možete uraditi ekstenzije. One će vam znatno pomoći da napravite savršenu pletenicu – bujnu, dugu, koja će fino stajati čitavog dana, da se ne rasturi ili razbaruši.

Ako imate prirodno dugu kosu, pa još bujnu, onda blago vama! Iskoristite sve njene prednosti. Naravno, leti je upravo takva kosa smetnja, ali uz odabrane frizure nećete je ni osetiti!

Prednost onih sa kratkom kosom jeste ta što mogu uraditi ekstenzije sada, upravo za tu frizuru, a kada dodju kući mogu da skinu i kosa je opet kratka. Za kratkotrajnu upotrebu, odnosno za te brze ideje i frizure, najpogodnije su takozvane clip-in ekstenzije, zatim ekstenzije na češljiće, kao i ekstenzije na trake.

U nastavku teksta saznajte koje su to najpopularnije pletenice!

Francuska pletenica – verovatno najpopularnija pletenica, laka za uraditi, i svako može da je iznese. Možete raditi samo jednu pletenicu, ili dve, pa čak i više. Njen drugi naziv jeste riblja kost. Svima pristaje, a pogodna je za neobavezne izlaske, odnosno izlaske u grad, sa društvom i slično.

Bokserska pletenica – iako je naziv pomalo grub, ova pletenica je veoma fina! Radi se isto kao riblja kost, odnosno kao francuska pletenica, s tim da se radi naopako, tako da bude izbočena. Kao takva, upadljiva je ali takodje ume svima da stoji. Češće duže stoji nego francuska pletenica, jer se u startu čvršće priteže.

Klasična pletenica –  ne bi bilo fer da ona ne udje u top 5 pletenica, jer svako od nas nju ume da napravi, i zaista se uklapa uz sve odevne kombinacije, i pogodna je za sve prilike!

Žito pletenica – ova pletenica se radi na sličan način kao klasična, s tim da se koriste samo dva pramena. Izgleda izuzetno lepo, veoma neobično a tako se lako radi. Mnogi će pomislite da ste za tu frizuru specijalno išli kod frizera, a vi ste za nju odvojili svega par minuta!

Pletenica sa 4 pramena – nešto komplikovanija, ali sigurno je da će se mnogi zagledati u vašu frizuru! Vredi odvojiti malo više vremena. Zapravo, kada budete ušli u štos ona će sve lakše ići pa vam pletenje ove pletenice neće oduzeti mnogo vremena, a čitav dan ćete nositi savršenu frizuru. Takodje je pogodna za sve prilike, i svako može lako da je iznese.

Ukoliko idete na neku svečanu priliku tokom letnjeg perioda, pletenica je takodje odličan izbor. U tom slučaju možete odabrati neku elegantniju, a možete raditi i neku od navedenih uz dodatak rajfa, šnale ili cveća, koji će izgledu dati tu romantičnu notu..

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation