Do ravnog stomaka brzo i lako!

Nažalost, u današnje vreme brzog načina života retko ko je pošteđen stresa. U žurbi da ne zakasnimo na radno mesto ili na predavanja, brzinski smažemo obrok. Tako ustvari progutamo i vazduh i posle se jave bolovi u regiji stomaka. Poslušajte naša uputstva i rešite ove probleme!

– Važno je dobro sažvakati. Jedite bez žurbe i zubima maksimalno sitnite zalogaje – i to je put ka mršavljenju.

– Mnogim ljudima naprosto ne prijaju testenine i hleb integralnih žitarica. Ukoliko i Vi spadate u tu grupu ljudi, počnite polako da ih uvrstite na jelovnik – za početak kombinujte tamnog i belog brašna. Polako unosite sve više i više integralnih žitarica – tako postižete da se želudac privikne na takvu hranu.

– Kupus dovodi do gasova u stomaku, a to možete da sanirate začinima. Pri kuvanju kupusa, sipajte malu količinu kima ili korijandera. Kim se inače već dugo upotrebljava u preparatima koji pomažu u borbi sa bolovima u stomaku.

– Crveni luk u svežem stanju se ne vari baš jednostavno. Ukoliko je crveni luk deo salate koju pripremate, stavite ga nakratko u sok limuna, ili ga možete prodinstati koristeći maslinovo ulje.

– Ugljen – dioksid koji se nalazi u gaziranoj vodi dovodi do nadimanja želuca, zato je negazirana voda bolja opcija. Svakodnevni unos vode treba da iznosi otprilike 1,5 litara.

– Osećate li želudačne tegobe posle šolje mleka? Ukoliko je odgovor potvrdan, sasvim je moguće da Vam ne prija mlečni šećer. Zato je sojino mleko bolja opcija za Vas. Tako ćete nesmetano piti mleko, i izbeći probleme sa želucem.

Ukoliko ne želite da se mučite sa ovim mukotrpnim i dosadnim procesom, imate opciju i zatezanja stomaka koja je hirurška metoda koja spada u estetsku hirurgiju.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation