Dijeta UN

Žene godinama tragaju za savršenom, a pre svega uspešnom dijetom i pravilnom kombinacijom namirniica, koja će im pomoći da se oslobode dosadnog viška. UN dijeta, iliti ,,dijeta ujedinjenih naroda’’ ubrso nakon pojavljivanja stekla je veliku popularnost, jer se u ogromnoj većini slučajeva pokazala kao veoma uspešna.

Stručnjaci širom sveta su se složili da je ovo jedan od najzdravjih načina za skidanje kilograma, koji se kasnije neće vratiti, pogotovo što tokom nje nema gladoanja, i nije ,,instant’’. Ova dijeta pored skidanja kilograma dovodi i do promene metabolizma pa se izgubljeni kilogrami ne vraćaju.

Dijeta UN traje 90 dana, tj. njen prvi deo u kom se kilogrami direktno skidaju. Dijeta uvek počinje proteinskim danom, zatim slede skrobni, ugljenohidratni dan, voćni dan, pa ponovo proteinski. Na svakih 28 dana, potrebno je imati vodeni dan, koji služi za detoksikaciju organzma. Taj dan se pije samo voda, nisu dozvoljeni ni sokovi, kafa, čaj… samo voda. Nakon tog dana, opet počinje ciklus sa proteinskim danom. Drugi deo dijete započinje 91.og dana, i on se odnosi na održavanje kilaže do koje ste došli u prvom delu dijete. Naravno, ukoliko se i u drugom delu pridržavate, možete skinut9i još koji kilogram, jer ste pridržavanjem principa prvog dela, ubrzali svoj organizam.

Obavezno posle voćnog, a ponekad posle vodenog, nastavlja se sa proteinskim danom. Kafa i čaj se mogu piti, ali bez šećera. Sokove svesti na najmanju moguću meru. Sve što je navedeno mora se jesti jer ima svoju ulogu u organizmu. Voće je obavezno za doručak, jer najbrže daje energiju, čokolada trećeg dana takođe, jer štiti organizam od moguće alergije. Količine hrane su veće od uobičajenih, a namirnice podešene našim uslovima i podneblju.

Mora se biti dosledan i uporan. Može se desiti da prvih deset dana ne dođe do gubitka kilograma, ali se onda naglo izgubi 3 – 4 kilograma. Posle 90 dana dijete, još 90 dana za dorucak se jede voće, dok se za ručak i večeru vraća na uobičajeni način ishrane. U tom periodu treba da se izgubi još 3 kg, što je pokazatelj promene metabolizma. Ako se kilogrami ne izgube, dijetu treba ponoviti, ali tek posle 3 meseca. Preporučeno je uzimati dodatak vitamina i minerala kako bi se sačuvao imunitet organizma. Dijeta, odnosno njen prvi deo, se ne sme produžavati više od 90 dana, jedino posle pauze od 3 meseca može se sprovesti novih 90 dana dijete.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation