Dijeta sa jajima

Postoji nekoliko verzija ove dijete, kao što je ova ili dijeta koja kombinuje jaja i grejpfrut. Najpopularnija verzija ove ishrane u stvari se ne sastoji samo od jela od jaja, ali podrazumeva dobijanje većine proteina iz jaja.
U ovoj dijet je fokus na ograničavanje unos ugljenih hidrata. U ovoj verziji ishrane jedete dva ili više jaja za doručak, samo njih ili u kombinaciji sa grejpom, povrćem sa niskim unosom ugljenih hidrata ili čistim proteinima.

Ručak i večera uključuje još jednu dozu jaja ili mali deo mršavih proteina kao što su riba ili piletina. Salate i povrća sa malo ugljenih hidrata su obično dozvoljeni, a voće se ograničava na jednu do dve porcije dnevno. Namirnice koje sadrže dosta ugljenih hidrata, kao što su hleb, testenine i krompir su strogo ograničeni. Verzija ,, jaje i grejpfrut’’ uključuje sve ovo uz jedenje pola grejpfruta sa svakim obrokom.

Dobre strane dijete su te što će vam nizak unos ugljenih hidrata pomoći da smanjite apetit, a veći unos proteina ubrzava sagorevanje kalorija. Takođe, brojne studije pokazuju da ukoliko jedete jaja za doručak, povećava mogućnost za brži gubitak težine.

Kao i svaka restriktivna i instant dijeta, i ova ima dosta mana. Ova ishrana eliminiše čitave grupe hrane i mnogo povrća, a nedostatak ugljenih hidrata će otežati obavljanje napornih fizičkih aktivnosti. Mnogi ljudi osećaju zamor i mučninu tokom prvih nekoliko dana dijete dok se telo prilagođava smanjenom unosu ugljenih hidrata.
takođe, preteran unos jaja može da izazove zatvor, nadimanje i loš dah.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation