Detoksikacija organizma

Simptomi koji ukazuju na to da Vam je potrebna detoksikacija organizma su: smanjenje koncentracije, loša probava, umor, začepljen nos, promena raspoloženja, depresija, urin jakog mirisa, podočnjaci, upala mišića, nadutost, nervoza, akne, suva koža kao i nesanica.

Loš način ishrane je najveći uzrok od svih pomenutih simptoma koji ukazuju da Vam je potrebna detoksikacija. Pri detoksikaciji organizma dolazi do pojačanog izlučavanja kao i do poboljšanja cirkulacije i čišćenja creva. Toksične masti se izbacuju iz organizma a unose se stvari koje su uticajne na rad jetre.

Putem urina i stolice se izlučuju toksične materije. Na to dobro utiču semenke lana i glina bentonit. Bentonit spada u jestive gline koja veže toksine,dok semenke lana apsorbuju vodu i tako odstranjuju sluz a takođe smanjuju nivo holesterola. Ukoliko počnete sa detoksikacijom potrebno je da svakog jutra popijete sok od pola limuna pomešanim sa pola čaše tople vode. Uzmite jednu kašiku bentonit gline samo ako ne konzumirate lekove, takođe uzmite jednu kašiku mlevenih semenki lana u šolji vode. Obrok treba da imate posle pola sata, a najmanje osam čaša vode dnevno treba da popijete.

Obavezno konzumirajte

U organizam je potrebno da unosite: kolin i metionin (lipotropni faktori koju pomažu kod regulacije metabolizma masti), multivitamine (koji sadrže molibden, cink, selen, bakar) vitamin C kao antioksidans, kupus, kelj, karfiol, brokule koji pomažu kod delovanja enzima u jetri, kao i voće sem grejpa, povrće sem kukuruza, proteine , luk, semenke lana, badem, orahe, začine, vodu, biljne čajeve.

Izbacite iz ishrane

Ono što bi trebali da izbacite su: mlečni proizvodi, proizvodi od pšenice, šećer, cigarete, alkohol, masnu hrana, čokolade, žitarice koje sadrže gluten kao i kukuruz, kofein i kvasac.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation