Da li vaš agent za nekretnine zna šta zaista tražite?

Kada je reč o kupovini nekretnine, trebalo bi da sarađujete sa kvalifikovanim agentom za prodaju nekretnina. Koliko puta ste čuli ovaj savet prilikom odabira nekretnine?

Iako je možda primamljivo da krenete sami, agenti za prodaju nekretnina vam mogu biti izuzetno korisni, jer njihova profesionalnost i stručnost pri izboru nekretnine može napraviti razliku i kupovinu učiniti povoljnijom. Pa, kako onda izabrati dobrog agenta za nekretnine?

Najvažnije je da se prvo odabere dobra agencija za nekretnine, pa tek onda treba birati agenta. Ključ uspeha jednog dobrog agenta za prodaju nekretnina ogleda se u pravilnom razumevanju potreba svojih klijenata. Evo pet znakova da vaš agent odlično upravlja vašim prioritetima.

Vi i vaš agent samo „kliknite“!

Naravno, nećete izlaziti sa agentom, ali trebalo bi da očekujete da ćete provoditi puno vremena s njim ili njom dok tražite dom. Takođe, pošto im poveravate glavnu životnu odluku i kupovinu, važno je da uspostavite dobar odnos.

To podrazumeva da im potpuno verujete i da nemate problem da pitate sve što vas zanima. Ako agent počne da vas pritiska ili pokuša da vas uvede u nekretnine koji su van vašeg cenovnog opsega, to je znak da agent nije usredsređen na vaše potrebe i trebalo bi odmah da potražite novog stručnjaka za nekretnine.

Jednom kada agent dobije osnovne informacije o onome što tražite, poput raspona cena, susedstva i veličine kuće, njegovo je da vam pokaže samo one kuće ili stanove koji ispunjavaju kriterijume koje ste naveli.

Međutim, s ogromnom količinom informacija o nekretninama koje su danas dostupne na Internetu, to je nešto što možete učiniti i sami, zar ne?

Međutim, osnovna prednost rada sa agentom je ta što on ponekad može uočiti sjajnu ponudu za koju pouzdano zna da će odgovarati vašim potrebama, a koja bi inače promakla pretragama korisnika.

Informisanost, pre svega!

Svaki dobar agent za nekrentine mora da bude dobro informisan kako bi na vreme uočio prilike za svog klijenta. Stoga, pri susretu sa novim klijentom, agent bi trebalo da pita ne samo za iznos koji je klijent unapred predvideo za kupovinu, već i za mesečnu ratu koja je klijentima omogućena.

Popularne nekretnine imaju tendenciju da se prodaju za najmanje 10 procenata više od one cene koja se traži, pa ako je klijentov osnovni iznos 100 000  evra, onda dobar agent neće savetovati davanje ponude po navedenoj ceni.

Umesto toga, treba ciljati popularnu nekretninu koja vredi oko 90 000 evra, tako da kupac može ponuditi znatno više i tako kupiti željenu nekretninu.

Da li prodati nekretninu po svaku cenu?

Loš agent će pokušati da proda nekretninu po svaku cenu. Ako agent istinski sluša preferencije klijenta, onda je sigirno da neće popustit pred prvim kupcem. Ukoliko se nekretnina kupuje, onda je agent tu da se pobrine da kupac dobije popust na celokupni iznos.

Posebno se pri kupovini treba razmatrati da li se radi o keš ili kreditnim kupcima, kao i o tome da li je nekretnina tek izgrađena ili je reč o staroj zgradi.

U obzir treba uzeti i okruženje, ali i lokaciju, pa shodno prilikama i okolnosti prilagođavati prodaju odnosno kupovinu nekretnine.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation