Citrus dijeta

Citrus dijeta je kratkoročna dijeta, mada se više vodi kao način da se telo detoksikuje. Osim brzog gubitka težine, osoba se oseća energičnije. Međutim, citrus dijeta, iako delotvorna, definitivno može izazvati neke neprijatne sporedne efekte.

Princip dijete je veoma jednostavan. Jede se samo voće kao što su agrumi, pomorandže, limun i grejpfrut, u roku od 48 sati. Limete i mandarine su takođe dozvoljene. Od tečnosti, unosi se naravno voda, kao i prirodni sokovi napravljeni isključivo od ovih plodova. Ne postoji ograničenje količine – možete jesti koliko god želite i kad god želite. Većina ljudi ipak ne doživi željeni gubitak težine na ovoj dijeti. Veći deo očiglednog gubitka telesne težine u toku dva dana detoksikacije je voda i kilogrami se uglavnom vraćaju čim se prestane sa dijetom.

Postoji određeni stepen rizika u vezi sa ishranom koja se bazira samo na citrusima. Agrumi su kiseli i prekomerno konzumiranje citrusa može prouzrokovati gorušicu ili oštećenje zubne gleđi, kao i da dovede do nekontrolisane dijareje. Pored toga , ne bi trebalo da probate sa ovom dijetom ako imate visok krvni pritisak i probleme sa nivoom šećera u krvi.

Agrumi i voćni sokovi su dobri za vas, ali u umerenim količinama. Oni organizmu pružaju dovoljne količine vitamina C i biljnih vlakana potrebnih za normalno funkcionisanj organizma. Međutim, ako je vaš cilj dugoročan gubitak težine, nećete ga postići uz ovu dijetu .

Agrumi su izvor energije, ali je potrebno dosta citrusa da se zadovolje energetske potrebe prosečnog čoveka. Ako ne jedete dovoljno, verovatno će te se osećati umorno i letargično. Takođe se odričete hranljivih materija potrebnih vašem telu , jer citrusi isključuje drugo voće, povrće i žitarice, kao i meso i mlečne proizvode.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation