Bubuljice lečenje

Bubuljice se pojavljuju u pubertetu ali isto tako i posle završetka istog. To se najčesće dešava zbog nepravilne ishrane,hormonalnog poremećaja i higijene. Najbitnije je da se ne lečite sami, već u tome treba da vam pomogne dermatolog.

Kako nastaju bubuljice?

I kod muškaraca i kod žena se pojavljuju bubuljice. To se najviše desava u pubertetu ali i po završetku puberteta. Zbog poremećaja u funkcionisanju lojnih žlezda nastaju bubuljice pri čemu se razvija propyonibacterium acnes bakterija. Zbog toga se zatvara otvor dlake, pomoću koje lojna žlezda inače normalno izlučuje sadržaj iz tela. Zbog toga što je otvor kroz koji to radi zatvoren dolazi do bubrenja i prskanja. Telo da bi se odbranilo od ove reakcije to radi stvaranjem zapaljenskog procesa.

Kako se osloboditi bubuljica?

Ono što je najbolji lek za vaše lice,to je da ne dirate bubuljice,već da to prepustite dermatologu ili kozmetičarki. Takođe vodite što više higijenu,posle sminkanja čistite lice. Vaša ishrana treba da sadrži A,E,C i B vitamine. Takođe se savetuje čaj od maćuhice i čička,ruzmarinovo,kokosovo i jojobino ulje kao i aloja vera.

Terapija za lečenje bubuljica

Terapiju je najbolje da vam odredi dermatolog. Ako se radi o lokalnom tretmanu,u terapiju spadaju antibiotici,azelaična kiselina i retinoidi. A ako se radi o sistemskom tretmanu onda u to uglavnom spada terapija jačeg intenziteta.

Vrlo je bitno da vodite računa o svom licu na vreme, jer u suprotnom može to dovesti do stvaranja ožiljaka ili bora u ranom dobu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation