Brzo mršavljenje

Pri prvom susretu sa toplim danima i sa prvim kracim i otvorenijim odevnim predmetima na sebi, ono sto svakako primetite kao posledicu dugog zimskog perioda u kome ste intezivnije sedeli i doveli svoju fizicku aktivnost na minimum, jeste visak kilograma kojih zelite da se oslobodite. Misao koja dominira pri vasoj potrebi da smrsate, upravo je ta, da zelite da to ucinite sto pre.

Pitate se kako?

Ono sto je najvaznije, jeste da to ucinite na nacin kakav je zdrav i koji vase telo nece pretrpeti kao sok!

Zato, poslusajte korisne savete nutricionista i strucnjaka upucenih u zdrav nacin zivota:

– Hranite se zdravo. Visokokaloricne i obimne obroke zamenite sa sto vise voca i povrca, po mogucstvu svezeg ili barenog, najredje przenog na ulju, masti i drugim visokokaloricnim preradjevinama.

– Izbegavajte namirnice koje sadrze ugljene hidrate ili masti, visok broj kalorija. Smanjite unos secera i slatkisa.

– Ne preskacite obroke vec ih smanjite. Iz smanjenih obroka vas organizam ce dobiti sve sto mu je potrebno za iskoriscenje i normalno funkcionisanje, dok ce iskljucenje obroka iscrpeti vas organizam i naterati vas da jedete jos vise.

– Unosite sto vise tecnosti u svakom periodu dana i izmedju obroka.

– Uvedite umerenu fizicku aktivnost i praktikujte je sto vise puta u toku dana. Na primer, voznju liftom do svoje kancelarije ili stana, zamenite hodom uz stepenice. Obavljajte kupovinu u koju cete takodje ici pesice, sto cesce. Pronadjite razlog da setate. Setajte sa partnerom ili prijateljima, kucnim ljubimcem ili sami. Vreme koje provodite u stanu ili u kuci, ispunite obavljanjem kucnih obaveza, koje takodje podrazumevaju ukljucenu fizicku aktivnost.

– Izbegavajte stres jer je poznato da veliki broj ljudi upravo prilikom stresa oseca pojacan apetit.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation