Botox tretman

Starenje organizma, pa tako i lica, umnogome zavisi od vašeg načina života, vaših navika i aktivnosti. Ono što je sigurno, jeste da je taj proces normalan, i da će se pre ili kasnije desiti svakome. Jedino na šta mi možemo uticati je to vreme, i na neki način možemo ,,odložiti’’ taj proces. Jedna od najtraženijih metoda za to je svakako botoks. On spada u oblast koja se zove estetska hirurgija. Omržen i hvaljen u isto vreme, svaki dan u novinama ili na tv-u možemo videti poznate ,,face’’ koje su se podvrgle ovom tretmanu, sa manje ili više uspeha.

Tretman botoxom se već decenijama koristi u službi lepote i mladosti. Njegove najčešće primenu su pri zatezanju lože lica, vrata, ili pri lečenju prekomernog znojenja. Kod mlađih osoba se koristi u sprečavanju, tj.odlaganju pojave prvih bora. Kako starimo, mišići na licu se postepeno opuštaju, i tako ostavljaju trag u koži u vidu procepa. Mimikom lica se stvaraju nabor na koži koji sa godinama postaju sve izraženiji. Botoks se koristi da popuni te brazde tako što će na neki način paralisati mišiće, i odvići ih od ,,mrštenja’’, kako bi linije omekšale. On privremeno umiri mišiće, a ako se ne koristi u naznačenoj meri i po uputstvu, može dovesti do njihove trajne oduzetosti i stvaranja kontraefekata.

Botoks je ustvari derivat otrova koji se dobija od jedne vrste bakterija, i u većim količinama je smrtonosan. No, u terapiji podmlađivanja koristi se u jako razređenim količinama koje imaju pozitivan efekat po kožu. Injekcijama se određena količina ubrizgava na problematična mesta, tj.u površinske mišiće tamo gde vam lekar nakon pregleda odredi. Prvi efekti su vidljivi nakon par dana, a potpuno poboljšanje se očekuje nakon 2 nedelje od poslednjeg tretmana. Ovi efekti naravno nisu dugotrajni, u zavisnosti od osobe koja se podvrgla ovoj metodi, traju od 3 do 6 meseci, a nakon svakog tretmana su sve dugotrajniji. Takođe, botoks se primenjuje i u lečenju hiperhidroze, odnosno prekomernog znojenja tako što sprečava grčenje mišića koji oslobađaju znoj iz ćelija.

Tretman botoksom je bezbedan i neinvazivan po organiam, a primenom lokalne anestezije, pacijent ne oseća nikakav bol tokom ubrizgavanja. Naravno, kao i kod svake hemijske terapije mogu se javiti kontraindikacije, kao što su crvenilo, svrab, manji otoci na mestu uboda, ali nije poznato da li ima i nekih težih posledica po organizam. Naravno, najbolnija kontraindikacija može biti neuspeh samog tretmana, veštački izraz lica ili efekat ,,maske’’. Zato je preporučljivo da se ovaj tretman obavlja u proverenim klinikama i salonima, uz prethodno dobro informisanje o samom tretmanu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation