Antistres masaža

Pomoću masaže ćete se najbolje opustiti i lekovito delovati na telo. Verujemo da znate koliko se čovek bolje oseća nakon masaže. Naročito ako veći deo dana sedite, ili jednostavno, niste opušteni. Bilo bi dobro da se pre masaže prošetate. Kvalitetnom masažom ćete se osloboditi stresa.

Ako ne možete da priuštite sebi odlazak u studio za masažu, i partner Vas može izmasirati.
Pomoću masaže oslobodićete se bola, stresa, nervoze, napetosti mišića. Takođe, poboljšaćete cirkulaciju kao i metabolizam.
Najbolje bi bilo da masažu primenjujete na leđima, ramenima, stopalima i šakama.

MASAŽA LEĐA

Masaža započinje od središnjeg dela leđa.Lagano, pomoću kružnih pokreta, pratite mišić dužinom kičme i u međulopatičnom predelu, i sve do granice završetka kičme na vratu.

MASAŽA RAMENA

Za masažu ramena koriste se cele šake, masira se kao pri mešenju testa, pomoću blagih kružnih pokreta.

MASAŽA STOPALA

Masiranjem stopala otklonićete migrenu, nesanicu, bol u predelu leđa kao i stres. Stopalo obuhvatite obema rukama a pomoću palčeva pratite linije na površini stopala. Kada držite stopalo, izvlačićete svaki od prstiju pojedinačno. Za masažu stopala možete koristiti i neko eterično ulje ili kremu za masažu stopala.

MASAŽA ŠAKA

Masažom šaka ćete ublažiti glavobolju, bol u sinusima i kičmi i cirkulaciju učiniti boljom. Šake se najpre razgibavaju, i svaki prst pojedinačno se izvlači, isto kao kad masirate stopala. Samo što se na šakama nalazi prostor koji deli palac i kažiprst. Tom prostoru je potrebna posebna masaža.

Masažom ćete opustiti telo i duh, što je u današnje vreme veoma važno jer živimo svakodnevno u stresnim situacijama. Naučnici imaju dokaze da pomoću dodira stimulišete nastanak endorfina u mozgu, i tako ublažavate bolna stanja i dobro utičete na raspoloženje.

Stres je krivac za nastanak velikog dela bolesti, a pošto se masažom eliminiše stres, jasno je koliko je masaža blagotvorna.
Masaža pomaže kod jakog lupanja srca i visokog krvnog pritiska, čini Vas spremnijim za fizičke aktivnosti i doprinosi boljem raspoloženju.

Zato nemojte da zanemarujete značaj masaže. Trebalo bi da se podvrgavate masaži bar svakog drugog dana. Eterična ulja su tu da masažu učine još prijatnijom i povećaju njen učinak. Možete izabrati eterično ulje koje Vam se najviše sviđa.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation