Abdominoplastika – rešenje za strije

Abdominoplastika – rešenje za strije

Jedan od čestih estetskih problema koji muči žene su strije. One uglavnom nastaju nakon porođaja, jer se u trudnoći koža širi te ako nije dovoljno elastična ili ako nije tretirana preparatima protiv nastanka strija, ostaju prilično vidljivi tragovi na koži stomaka. Strije nastaju i nakon naglog gubitka kilograma, što je uglavnom praćeno i viškom kože. Ne brinite, postoji rešenje za ove probleme i zove se abdominoplastika.

Abdominoplastika

Drugi naziv za ovaj zahvat je i dermolipektomija, poznatije kao “zatezanje stomaka” , kojim se uklanja koža koja visi sa stomaka. Ukoliko se strije nalaze na ovom donjem delu stomaka tada je uspeh u njihovom uklanjanju zagarantovan. Poteškoće nastaju kada se strije nalaze u predelu gde ne postoji višak kože. Ipak, strije se upravo i pojavljuju nakon promene obima kože i njenog rastezanja i skupljanja, pa je slučaj da postoji i višak kože veoma čest. Abdominoplastikom se ovakve strije u potpunosti uklanjanju, i one ni u kom obliku više ne ostaju vidljive.

Iako veliki broj farmaceutskih i kozmetičkih kompanija promoviše losione i kreme protiv strija, nemojte nasedati na ove markting poruke ukoliko imate strije koje se već nekoliko godina nalaze na vašem telu. Melemi i kreme mogu da budu prevencija njihove pojave, jer se uz pomoć njih koža vlaži i daje joj se elastičnost. Stare strije ćete prepoznati tako što su bele boje i već se pod dodirom osete kao nepravilnost u glatkoći kože.

Da biste bili spremni na uklanjanje strija i zatezanje stomaka nakon porođaja, potrebno je prvo da odaberete hirurga u koga imate poverenje. On će vas pregledati, detaljno vas uputiti u proceduru koja vas čeka i pružiti savete na osnovu iskustva koje ima.

Poznata je izreka “za lepotu se trpi” pa budite spremni da neko vreme provedete u savijenom položaju noseći steznik. Ne savetuje se naglo ispravljanje kao ni fizičke aktivnosti.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation