Znaci dehidracije

Uglavnom, dehidrataciju prepoznajete po tome što ste veoma žedni. Ali, dešava se da se to manifestuje drukčije ili da Vam telo jednostavno to signalizira drugačije. Navodimo šta to najčešće ukazuje na dehidrataciju!

Kada dehidrira, čoveku se suše usta, krvni pritisak opada, glava boli, javlja se vrtoglavica, mišići su u zamoru, koža je suva, ne oseća se potreba za mokrenjem.

Za ove tegobe nema učestalog redosleda po kom nastupaju. Potrebno je da održite hidriranost za ceo dan – nemojte čekati da ožednite da biste pili vodu. Pijte što više vode – ne može Vam škoditi, a za organizam je veoma korisno, i u cilju izbegavanja dehidratacije, a i u cilju sveukupnog dobrog stanja organizma.

Potreba za vodom još je veća kod sportista, ljudi koji se bave fizičkim aktivnostima. Pre odlaska na vežbanje ili trening, bilo bi dobro da popijete čitavu bocu vode. Možda Vam neće biti lako da tako brzo popijete toliko vode, ali to je za dobrobit Vašeg tela.

Dakle, i pre nego što ožednite, trudite se da pijete što više vode. To je bitno i u drugim dnevnim prilikama, ne samo pre fizičkih aktivnosti. I ako ste kod kuće ili idete da se prošetate, voda će Vam obezbediti dovoljnu hidriranost i osećaj svežine.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation