Zimski napitci za zdravlje i snagu organizma

Poznato je da tokom trajanja zimskog perioda, dolazi do opadanja imunološkog sistema i do pojačane potrebe za zdravom vitaminskom ishranom.

Nasuprot tome, mnoge namirnice bogate vitaminima kao što su brojne vrste svežeg voća i povrća, upravo tokom zime nisu dostupne, pa je unos vitamina, neophodno nadomestiti onim namirnicama kojima ste tokom zime u mogućnosti da raspolažete.
Tim povodom, pripremili smo nekoliko recepata, uz pomoć kojih ćete pripremiti vitaminima bogate napitke i sačuvati zdravlje i imunitet.

Napitak 1:
Potrebno vam je:
Jedna narandza srednje veličine, dve mandarine takođe srednje veličine, pola svežeg limuna, kašika meda, malo cimeta i šećer u količini zavisno od ukusa.
Priprema:
Voće oljuštiti i sa kašikom meda ubaciti u blender ili ga ručno iscediti i pomešati sa medom, a zatim sipati u čašu. Tome dodati cimet i šećer po ukusu, a zatim popiti.

Napitak 2:
Potrebno vam je:
Čaša svežeg i hladnog mleka, kašika meda i dve kašike smrznutog šumskog voca, šećer po ukusu.
Nacin pripreme:
U blender sipati sve nabrojane sastojke, dobro umiksovati, sipati u čašu i popiti.

Napitak 3:
Potrebno vam je:
Pola čaše svežeg i hladnog mleka, jedna sveža banana iseckana na kolutove, dve kašike prethodno mrvljene ili rendane čokolade ili čokolade istopljene na pari.
Način pripreme:
Kao i prilikom postupka pripreme napitka 2, sve nabrojane sastojke staviti u blender, dobro umiksovati, sipati u čašu i popiti.

Prijatno!

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation