Za šta je dobar krastavac

Posebno u vrelim letnjim danima kada su različite salate neizbežan i svakodnevni deo vaše ishrane, između ostalih vrsta povrća koje koristite da bi ste napravili salatu, složićete se da je veoma zastupljen i mnogima omiljen upravo krastavac.

Krastavac, u svom sastavu ne sadrži visok nivo kalorija, ugljenih hidrata niti bilo koje druge materije koja bi mogla uticati na povećanje vaših kilograma i baš zbog toga, preporučuje se za primenu u ishrani koja ima za cilj da vas oslobodi viška kilograma. Zbog bogatog prisustva tečnosti u svom sastavu, krastavac će vam pomoći da smršate tako što će pojačati vaše znojenje, čime će doći do oslobađanja masnih ali i otrovnih materija iz vašeg organizma. Zbog ovakvih osobina, krastavac neće biti koristan samo za dijetu, već će imati i bitan uticaj na detoksikaciju organizma.

Sa druge strane, zbog visokog procenta minerala u svom sastavu, krastavac će vašem telu obezbediti zdravo i vitalno funkcionisanje.

Posebno izraženo prisustvo kalijuma u krastavcu, biće korisno u vrelim letnim danima kada se pojačano znojite, a poznato je da se telo kalijuma oslobađa upravo prilikom znojenja. Takođe, kalijum je bitan sastojak u ishrani osoba koje imaju problem sa povišenim krvnim pritiskom, jer utiče na njegovo smanjenje.

Kako ne biste neutralisali prisustvo kalijuma u krastavcu, izbegavajte da ga solite ili ukoliko je neophodno, koristite so uz krastavac u što manjoj količini.

Pored navedenih svojstava, krastavac normalizuje i rad i funkciju creva, rastvara kristale mokraćne kiseline i preporučuje se kao deo ishrane kod osoba koje imaju problem sa prisustvom kamena ili peska u bubregu i utiče na smanjenje nivoa šećera u krvi, pa je koristan i za dijabetičare.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation