Za šta je dobar ananas

Ananas kao jedan od sastojaka u ishrani, veoma je bitan za sprečavanje pojave upale mišića. Ananas predstavlja prevenciju upali mišića zahvaljujući enzimu pod nazivom bromelin. Zbog prisustva ovog enzima u ananasu, ananas se ubraja u red namirnica koje se posebno preporučuju za konzumiranje posle treninga odnosno posle fizičke aktivnosti, kada je telo podložno mogućoj upali mišića, uzrokovanoj prekomernim naporom. Takođe, upravo ovaj pomenuti enzim koji je sadržan u ananasu deluje na metabolizam tako što pospešuje sagorevanje masti u organizmu i zbog toga se još jednom ova namirnica preporučuje u ishrani, ovog puta sa ciljem, ako želite da se oslobodite viška kilograma. Na gubitak i smanjenje kilograma, istovremeno utiču i voćne kiseline i prisustvo vitamina C u ananasu koji takođe uzrokuju topljenje masti.

U ananasu je sadržan i vitamin B, koji poboljšava normalan rad i funkciju nervnog sistema i doprinosi boljem i zdravijem izgledu kože, kose i noktiju.
Određeni sastojci iz ananasa kao što je mangan, sprečavaju nastajanje osteoporoze.

Ananas takođe snižava krvni pritisak, normalizuje probavu i sprečava pojavu retke stolice ili je uklanja.

Ananas je najbolje konzumirati u svežoj i termički ne obrađenoj varijanti pripreme, jer se svakom termičkom obradom, zaleđavanjem, kuvanjem, pa čak i konzerviranjem gube njegova prirodna svojstva i umanjuje se njegovo dejstvo koje smo nabrojali.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Nezdrava ishrana jedan je od uzroka depresije kod žena
Ishranom kontrolišite krvni pritisak
Ishrana za tinejdžere
Hrana za lepotu
Šta najviše goji
Jabukovo sirće
Ishrana za gojenje
Hrana koja ne goji
Šta piti za mršavljenje
Za šta je dobar badem
Zašto trebate jesti jabuke
Cimet protiv prehlade
Post navigation