Za šta je dobar ananas

Ananas kao jedan od sastojaka u ishrani, veoma je bitan za sprečavanje pojave upale mišića. Ananas predstavlja prevenciju upali mišića zahvaljujući enzimu pod nazivom bromelin. Zbog prisustva ovog enzima u ananasu, ananas se ubraja u red namirnica koje se posebno preporučuju za konzumiranje posle treninga odnosno posle fizičke aktivnosti, kada je telo podložno mogućoj upali mišića, uzrokovanoj prekomernim naporom. Takođe, upravo ovaj pomenuti enzim koji je sadržan u ananasu deluje na metabolizam tako što pospešuje sagorevanje masti u organizmu i zbog toga se još jednom ova namirnica preporučuje u ishrani, ovog puta sa ciljem, ako želite da se oslobodite viška kilograma. Na gubitak i smanjenje kilograma, istovremeno utiču i voćne kiseline i prisustvo vitamina C u ananasu koji takođe uzrokuju topljenje masti.

U ananasu je sadržan i vitamin B, koji poboljšava normalan rad i funkciju nervnog sistema i doprinosi boljem i zdravijem izgledu kože, kose i noktiju.
Određeni sastojci iz ananasa kao što je mangan, sprečavaju nastajanje osteoporoze.

Ananas takođe snižava krvni pritisak, normalizuje probavu i sprečava pojavu retke stolice ili je uklanja.

Ananas je najbolje konzumirati u svežoj i termički ne obrađenoj varijanti pripreme, jer se svakom termičkom obradom, zaleđavanjem, kuvanjem, pa čak i konzerviranjem gube njegova prirodna svojstva i umanjuje se njegovo dejstvo koje smo nabrojali.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Vitamin A
Kurkuma začin
Šta jesti posle treninga
Značaj aminokiselina
Ishrana za dijabetičare
Jak imunitet uz 5 trikova
Istine i zablude o čokoladi
Zimski napitci za zdravlje i snagu organizma
Vitamin D pomaže kod plućnih bolesti
Za šta je dobar krastavac
Dobre strane kafe
RECEPT ZA ČUVENI ČISTAČ KRVI: Smesa od 2 sastojka uklanja masnoće
Post navigation