Vitka linija u samo 10 koraka!

Čarobnu univerzalnu formulu koja je delotvorna za sve ljude koji kubure sa viškom kilograma, još niko nije izmislio, tako da ne postoji univerzalna dijeta – dijetu najbolju za Vaš organizam će Vam preporučiti nutricionista. Ali, nešto je ipak univerzalno – propisi koji svakome od nas mogu da budu saveznik da skine suvišne kilograme i da sačuva optimalnu težinu.

– 1/4 unetih kalorija treba da pronađete u zdravim proteinima, kojih ima u ribi, jajima, belom mesu i bezmasnim mlečnim proizvodima. Svaki obrok treba da sadrži proteine, da biste produžili osećaj sitosti, pomogli mišićima posle fizičkih aktivnosti, a i da bi sagorevanje masti bilo ubrzano.

– mesto najbitnijeg obroka pripada doručku. Doručak ne sme da bude oskudan. U doručku mora da bude proteina i vlakana, tako ćete imati energiju, i duže biti siti.

– koristite tanjire manjih dimenzija. Tako nećete uneti previše hrane

– dovoljan unos voća i povrća je važan i radi dobrog zdravlja i radi dobre linije.

– sigurno Vam se neretko dešava da jedete, jer smatrate da osećate glad, a uistinu osećate žeđ. Kako biste to izbegli, treba da pijete što više vode, i kada ne osećate žeđ. Umesto sokova i sličnih napitaka, unosite vodu. Tako ćete doprineti vitkosti, energiji i blagostanju organizma.

– kada nameravate da oslabite, noćni san bi morao da traje minimalno 7 časova. Kada ne spavate dovoljno, skloniji ste prejedanju. Bitno je da spavate od 22 časa uveče i 7 časova – to je idealna satnica za spavanje čoveka.

– u želji da izbegnu šećer, mnogi posežu za veštačkim zaslađivačima, a to, po najnovijim istraživanjima nije dobro. I u veštačkim zaslađivačima ima mnogo kalorija, a došlo se do i zaključka da bi mogli dovesti do zavisnosti od slatke hrane. Zato bi bilo dobro da ih ne koristite.

ako jedete retko, samo ćete usporiti metabolizam i sabotirati mršavljenje. Posle jednog obroka, ne bi trebalo da prođe više od 5 časova do narednog obroka. Period koji deli doručak i ručak, ručak i večeru prekratite užinama – zdravim grickalicama. Nijedan od obroka ne treba da bude preobiman – obroci treba da budu češći, ali manji. Na taj način ćete pomoći telu da sagori masne naslage.

– nema opravdanja za svakodnevno višesatno sedenje pred kompjuterom ili TV – om! Isplanirajte vreme tako da fiizička aktvnost ne trpi. Fizičkom aktivnošću ćete pospešiti mršavljenje, a i učiniti veliku uslugu svojim mišićima. Izbor odgovarajuće vežbe je na Vama.

stres nikome nije doneo ništa dobro, tako da u svakom slučaju treba da izbegavate stresne situacije i da ih lakše prevaziđete. To ćete postići meditacijom, vežbama za opuštanje, čitanjem ili bilo čime što Vas ispunjava.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation