Vežbe za zatezanje i oblikovanje butina – BUDITE SPREMNI ZA LETO!

Da bi vam noge izgledale savršeno u trapericama ili tajicama, neophodno je raditi na oblikovanju i zatezanju butina.

Ove tri vježbe biće sasvim dovoljne za to, pod uvjetom da ih radite ispravno i redovito.

zatezanje-butina

Iskoraci

Sjajno zatežu bedra i stražnjicu. Rezultati će biti vidljiviji ako je bude radili sljedeće … Pronađite stabilnu stolicu ili klupu na koju možete staviti lijevu nogu, tako da koljeno bude pod kutom od 90 stupnjeva. Spustite nogu na pod, pa iskoračite desnom, tako da stopalo cijelom površinom bude na stolici. Učiniti po 20 iskoraka s obje noge.

Čučnjeve

Takozvani “sumo čučnjevi” spadaju u prve pokrete koje će vam treneri preporučiti za jačanje i oblikovanje nogu, jer djeluju kako na mišiće stražnjice tako i na unutarnju stranu butina. Ako vam je previše teško da istovremeno radite čučnjeve i držite utege, zaboravite na utege i radite samo vježbe za noge. Stanite širom raširenih nogu i neznatno prste okrenite prema van. Uzmite dva tega, ruke raširite sa strane tako da dlanovi budu okrenuti ka podu. Dok dižete ruke u visinu ramena, savijajte koljena dok listovi i gornji dio butina ne budu pod kutom od 90 stupnjeva. Zategnite noge i spuštajte ruke. Ponovite 15 puta.

Sjedenje uz zid

Naslonite leđa o zid i udaljite stopala oko 20 centimetara od zida, ali tako da noge budu što više raširene. Savijajući noge, lagano spuštajte leđa niz zid, sve dok koljena ne budu pod pravim kutom. Butine trebaju biti paralelne. Koristeći snagu gornjeg dijela tijela, ispružite lijevu nogu i držite je tako 15 sekundi, pa spustite. Ponovite, ali sada s drugom nogom. Vježbu radite oko jedan minut.

izvor: zenstvena

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation