Vežbe za zatezanje

Ne tražite izgovore kako vam je potrebna skupa, fensi teretana ili oprema za poboljšanje vašeg fizičkog blagostanja. To možete učiti i u udobnosti svoje sobe ili lokalnog parka, aumesto opreme možete koristiti svoju telesnu težinu kao otpor i dobiti podjednako dobre rezultate. Navešćemo vam par vežbi dobri za zatezanje celog tela:

Propadanja – oslonite dlanove na klupu ili sličan pričvršćeni objekat, i prste orenite ka vama. Ruke treba da budu pored tela u širini ramena. Držite glavu i telo vertikalno, a noge čvrsto na podu ispred sebe tako da se kolenima naginjete nad prstima. Polako savijajte laktove spuštjući celo telo sve dok vam nadlaktice ne budu paralelne sa klupom. Zadržite par sekundi i gurnite se gore. Ponovite vežbu 10-ak puta u tri serije.

Iskoraci – zauzmite uspravan stav, sa nogama u širini kukova. Počnite vežbu praveći iskorak samo jednom nogom. Savijte kolen prednje noge i spuštajte se dok drugim kolenom ne dodirnete pod. Tako zatežete mišiće gluteusa. Telo treba da vam ostane uspravno i pokušajte da se ne naslanjate napred.

Sklekovi – lezite na stomak i položite ruke pored grudi. Odgurnite se od zemlje tako da vam leđa budu pod oštrim uglom sa tlom. Polako se spuštajte što više možete, tako da vam lđa ostanu prava. Kad osetite da ste sami sebi preteški, ispravite se. Početnici bi trebalo da krenu sa lakšom varijatom sklekova, sa osloncem na kolenima umesto na prstima Udišete kad se spuštate, i izdahnete dok se izdižete. Što su vam ruke bliže telu, to će više raditi vaši tricepsi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Vežbe za stomak
Najbrži način za mršavljenje
Vežbanje kod kuće
Trbušnjaci
Saveti za mišićnu masu
Vežbe za butine
Vežbe za ispravljanje kičme
Značaj fizičke aktivnosti
Dobrobiti joge
Vežba koja zamenjuje 1000 trbušnjaka: Ravan stomak za 60 sekundi!
15 minuta ovih vežbi zamenjuje 1 sat treninga, a GUZU i STOMAK će vam dovesti do savršenstva!
TOP 8 Vežbi Za Stomak: Rešite se Abdominalnog Sala za 14 dana!
Post navigation