Vežbe za zatezanje

Ne tražite izgovore kako vam je potrebna skupa, fensi teretana ili oprema za poboljšanje vašeg fizičkog blagostanja. To možete učiti i u udobnosti svoje sobe ili lokalnog parka, aumesto opreme možete koristiti svoju telesnu težinu kao otpor i dobiti podjednako dobre rezultate. Navešćemo vam par vežbi dobri za zatezanje celog tela:

Propadanja – oslonite dlanove na klupu ili sličan pričvršćeni objekat, i prste orenite ka vama. Ruke treba da budu pored tela u širini ramena. Držite glavu i telo vertikalno, a noge čvrsto na podu ispred sebe tako da se kolenima naginjete nad prstima. Polako savijajte laktove spuštjući celo telo sve dok vam nadlaktice ne budu paralelne sa klupom. Zadržite par sekundi i gurnite se gore. Ponovite vežbu 10-ak puta u tri serije.

Iskoraci – zauzmite uspravan stav, sa nogama u širini kukova. Počnite vežbu praveći iskorak samo jednom nogom. Savijte kolen prednje noge i spuštajte se dok drugim kolenom ne dodirnete pod. Tako zatežete mišiće gluteusa. Telo treba da vam ostane uspravno i pokušajte da se ne naslanjate napred.

Sklekovi – lezite na stomak i položite ruke pored grudi. Odgurnite se od zemlje tako da vam leđa budu pod oštrim uglom sa tlom. Polako se spuštajte što više možete, tako da vam lđa ostanu prava. Kad osetite da ste sami sebi preteški, ispravite se. Početnici bi trebalo da krenu sa lakšom varijatom sklekova, sa osloncem na kolenima umesto na prstima Udišete kad se spuštate, i izdahnete dok se izdižete. Što su vam ruke bliže telu, to će više raditi vaši tricepsi.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Kako do zategnute zadnjice
Kako se rešiti celulita
Kako zategnuti stomak
Savršeni trbušnjaci
Kako ojačati noge
Vežbe za aerobik
Kako brzo trčati
Kako lečiti upalu mišića
Vežbe za trudnice
Vežbe za brzo mršavljenje
Ovo je 10 najluđih načina da sagorite sve suvišne kalorije!
TOP 8 Vežbi Za Stomak: Rešite se Abdominalnog Sala za 14 dana!
Post navigation