Vežbe za zatezanje

Ne tražite izgovore kako vam je potrebna skupa, fensi teretana ili oprema za poboljšanje vašeg fizičkog blagostanja. To možete učiti i u udobnosti svoje sobe ili lokalnog parka, aumesto opreme možete koristiti svoju telesnu težinu kao otpor i dobiti podjednako dobre rezultate. Navešćemo vam par vežbi dobri za zatezanje celog tela:

Propadanja – oslonite dlanove na klupu ili sličan pričvršćeni objekat, i prste orenite ka vama. Ruke treba da budu pored tela u širini ramena. Držite glavu i telo vertikalno, a noge čvrsto na podu ispred sebe tako da se kolenima naginjete nad prstima. Polako savijajte laktove spuštjući celo telo sve dok vam nadlaktice ne budu paralelne sa klupom. Zadržite par sekundi i gurnite se gore. Ponovite vežbu 10-ak puta u tri serije.

Iskoraci – zauzmite uspravan stav, sa nogama u širini kukova. Počnite vežbu praveći iskorak samo jednom nogom. Savijte kolen prednje noge i spuštajte se dok drugim kolenom ne dodirnete pod. Tako zatežete mišiće gluteusa. Telo treba da vam ostane uspravno i pokušajte da se ne naslanjate napred.

Sklekovi – lezite na stomak i položite ruke pored grudi. Odgurnite se od zemlje tako da vam leđa budu pod oštrim uglom sa tlom. Polako se spuštajte što više možete, tako da vam lđa ostanu prava. Kad osetite da ste sami sebi preteški, ispravite se. Početnici bi trebalo da krenu sa lakšom varijatom sklekova, sa osloncem na kolenima umesto na prstima Udišete kad se spuštate, i izdahnete dok se izdižete. Što su vam ruke bliže telu, to će više raditi vaši tricepsi.

Sponzorisano sa stranog weba:

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Inicijalizacija u toku...

Još zanimljviih tekstova:

Kako početi sa vežbanjem
Pločice na stomaku
Kako vežbati kod kuće
Akvabik - aerobik u vodi
Kako najbrže skinuti stomak
Vežbe za aerobik
Kako brzo trčati
Kako brzo dobiti mišiće
Ishrana za masu
Tri koraka do vitke linije
Ovo su najlakše vežbe: ravan stomak za manje od 7 dana!
Kako do savršenih trbušnjaka?
Post navigation