Vežbe za trudnice

Vežbanje čini čuda tokom trudnoće. Ono podiže raspoloženje, poboljšava san i smanjuje bolove prilikom kontrakcija jer vam mišići ostaju aktivni i fleksibilni. Takođe vas priprema za porođaj kroz jačanje mišića i njihovu izdržljivost i čini da se mnogo lakše vratite u formu nakon što vaša beba rodi.

Lagane kardio vežbe, kao npr.šetanje su odlična preporuka za trudnice. Jedna je od najboljih kardiovaskularnih vežbi jer avs održava u formi i kolena i gležnjeve od povrede. Takođe je laka jer je možete radite skoro bilo gde, ne zahteva nikakvu opremu sem udobnih patika , i sigurna je tokom svih devet meseci trudnoće.

Svaku najbolju preporuku specijalisti i naučnici daju i za plivanje kao najbolji i najsigurniji način vežbi za trudnice. Plivanje je idealno jer aktivira obe velike grupe mišića (mišiće ruku i nogu) , obezbeđuje mnoge kardiovaskularne koristi i omogućava trudnim ženama da se u vodi osećaju bestežinski uprkos dodatnom opterećenju zbog trudnoće.

Kako bi razbile monotoniju trudničkih dana, preporučuju se joga i aerobik slabijeg intenziteta, kao i akvabik. Lagane vežbe aerobika, u vodi ili van nje, pa čak i one sa opterećenjem, su prilagođene vašem stanju. Joga vam može pomoći da pripremite svoj um i telo za trudnoću i sam porođaj, jer to pomaže da se fokusirate, održite mišiće aktivnim i da ostanete zdravi i u formi. Razni joga položaji su nežan način vraćanja gipkosti vašem telu i minimiziraju najčešće simptome trudnoće kao što su jutarnje mučnine i zatvor. Takođe mogu da pomogne u obezbeđivanju lakšeg podnošenja i ostalih simptoma trudnoće i oslobađa vas od tenzije oko porođaja.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation