Vežbe za definiciju

Za definiciju celog tela, potrebno je da posebnu pažnju posvetite svakom delu tela.

Počnite sa rukama. Zategnite i dajte tonus vašim mišićim tricepsa (na zadnjoj strani ruke). Dok stojite ili sedite, izaberite teg koja je dovoljan da dodate tenziju vašem mišiću, ali neka ne bude previše da ne naprežete mišiće. Podižite je iznad glave u jednoj ruci . Polako savijte lakat i vucite na dole teg iza glave, a zatim ispraviti ruku nazad na početak poziciju. Uradite tri seta od 10 do 15 ponavljanja na svakoj ruci.

Sklekovi i sve njihove varijacije rade sa različitim grupama mišića. Pokušajte da naizmenično radite spore i brze sklekove. Brzi sklekovi su eksplozivni i povećaavaju broj otkucaja srca, dok spori sklekovi zahtevaju da ste već u određenoj formi i stimulisati mišiće na rad. Postavite svoje ruke u ravni sa ramena i stomakom u početnoj poziciji za sklekove. Odgurnite se rukama i grudnim mišićima, držeći leđa pravo i pogled pravo. Polako se spuštajte, savijte ruke i uverite se da vaš stomak ostane oko desetak centimetara od poda. Razne varijante uključuju ,,dijamant’’ sklekove, koji uključuju i leđne mišiće, ramena i triceps, kao i široke sklekove , gde konkretno rade grudni mišići.

Trčanje je dobar trening za celo telo, a dodatni plus je i povećano sagorevanje kalorija. Trčanje je odlično za toniranje mišića nogu i povećanje broja otkucaja srca, što pomaže da brže sagorite kalorije i ostanete u dobroj formi. Ako uz džoging, jutarnjem treningu pridodate i čučnjeve, imate kompletan program vežbi za oblikovanje nogu. Naslonite se uza zid i ,,sedite’’. Koristite svoje noge da podržite sopstvenu telesnu težinu, kao da sedite na nevidljivoj stolici. Radite čučnjeve do granice bola i kad osetite zatezanje, vratite se u početni položaj. Kao varijaciju ove vežbe, možete držati ruke ispred sebe tokom izvođenja čučnjeva. Broj serija i ponavljanja je optimalan, ali je poželjno da ga postepeno povećavate.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Sagorevanje kalorija
Kako vežbati kod kuće
Kako smanjiti butine
Kako skinuti salo sa stomaka
Kardio trening
Kako dobiti mišićnu masu
Vežbe za ravan stomak
Vežbe za grudi
Ovo je 10 najluđih načina da sagorite sve suvišne kalorije!
Vežbajte 15 minuta kod kuće i imajte do leta savršenu guzu i zategnute noge!
Najbolji trening kod kuće: Do čvrste i zategnute zadnjice za samo 15 minuta
Ceo svet je poludeo za ovim vežbama: Tri minuta su dovoljna za zdravlje i vitkost!
Post navigation