Vežbe za celo telo

Ako želite da jednim potezom radite sa mišićima celog tela, nabavite sebi pilates loptu.

Čučnjevi sa loptom – Postavite loptu između vašeg donjeg dela leđa i zida. Naslonite se na loptu sa nogama postavljenim dvadesetak centimetara ispred tela. Kada udahnete, polako spuštajte telo i savijajte kolena. Spuštajte se postepeno sve više ka podu, ali ne prelazite ugao od 90 stepeni u kolenima. Izdahnite i ispravite noge i vratite se u početni položaj. Održavajte sve vreme težinu na petama .radite dve serije po 20 ponavljanja.

Sklekovi na lopti – Postavite srednji deo tela na loptu i odgurajte se napred dok vam ruke ne dotaknu pod kao kod ,,normalnih’’ sklekova. Lopta bi trebalo da vam se nalazi u predelu kukova . Postavite svoje ruke u širinu ramena i držite ruke i tela u jednoj ravni, a mišići stomaka zategnuti . dok udišete, spuštajte gornji deo tela prema podu savijanjem laktova do 90 stepeni. Izdahnite, ispravite ruke i vratite se u početni položaj. Držite pravu liniju tela od ramena preko kukova do kolena i skočnih zglobova. Broj ponavljanja je opcionalan, zavisi od vaše forme.

Kotrljanje – Počnite ovu vežbu tako što će te leći ravno na leđa sa loptom pod vašim petama. Stavite ruke ravno pored tela. Držite noge savijene, a loptu pridržavajte petama. Nemojte koristiti ruke u trenutku i držite kukove i mišiće gluteusa ravno na tlu. Odgurajte loptu od telu pomoću peta. Tada izdišete. Dok udišete, polako se vratite u počnetni položaj. Pazite da vam se tokom kotrljanja ne podigne karlicu. Kukovi treba da ostanu u istoj poziciji – to će vas naterati da koristite samo mišiće nogu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation