Vežbe za butine

Da bi ste imali lepe i čvrste noge, neophodno je da imate lepe i čvrste butine, kao najveći i najprimetniji deo nogu.
Poslušajte savete koji će vam opisom vežbi pomoći da saznate, kako da postignete to da imate lepe i čvrste, zategnute butine:

Vežba 1:
Stanite u stojeći položaj tako da vam ruke budu naslonjene na kukove. Stavite ispred sebe na udaljenosti od oko 1 metar podlogu koja je visoka odnosno izdignuta od poda oko 30 centimetara. Jednu nogu stopalom naslonite na tu podlogu, a drugu ostavite sa stopalom ravno na podu u početnoj poziciji, odnosno na metar iza pomenute podloge. Iz tog položaja, pokušajte da čučnete tako što ćete svu svoju težinu prebaciti na nogu koja je napred oslonjena odnosno podignuta na podlogu. Kada osetite da ste svu svoju težinu prebacili i oslonili na tu nogu, i da ste čučnuli koliko maksimalno možete, ostanite u tom položaju oko 5 sekundi i potom se ispravite, pa ponovite vežbu oko 10 puta. Isto ponovite i sa drugom nogom, na isti način i sa istim brojem ponavljanja.

Vežba 2:
Stanite u stojeći stav i ruke oslonite na kukove. Jednu nogu blago podignite napred, i zadržite je u položaju kao da ste upravo šutnuli loptu. Iz tog položaja, čučnite koliko možete, tako da se svojom težinom oslanjate samo na nogu na kojoj stojite. Dok pravite položaj čučnja, pazite da ne izgubite ravnotežu i čučnite onoliko koliko osećate da možete i dokle se osećate stabilno. U krajnjem položaju čučnja, ostanite oko 5 sekundi i ispravite se. Vežbu ponovite oko 10 puta, najpre sa jednom, a potom na isti način i sa drugom nogom.

Bitno je naglasiti da serije vežbanja moraju apsolutno uvek biti iste za obe noge, kako bi vam se mišići obe butine jednakom brzinom i u istoj meri razvijali.

Sponzorisani tekstovi:

loading...

Još zanimljviih tekstova:

Post navigation